Een aantal maanden geleden hadden we je op de hoogte gebracht van een van de meest geanticipeerde games van 2019: Cyberpunk 2077. Na het zien van alle beelden en gameplay van deze nieuwe game, dachten we dat het eigenlijk al niet meer beter kon. Totdat we heerlijk nieuws krijgen tijdens de E3. Keanu Reeves zal namelijk een rol spelen in deze game!

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kan je zien als de Grand Theft Auto van de toekomst, maar dan veel dikker. Deze game komt voort uit het bordspel Cyberpunk 2020 en wordt nu omgetoverd tot een ambitieuze first person RPG. Je leeft in Los Angeles zo’n 58 jaar in de toekomst, waar je allesbehalve wilt wonen vanwege de erbarmelijke leefomstandigheden.

Je wordt als speler in een “open-world” vrijgelaten om te doen wat jij wilt, maar let op: elke actie die jij onderneemt zal gevolgen hebben voor het verhaal in deze game. Het mooie hiervan is dat elke speler de game anders zal ervaren. In de game speel je als het personage V, die je compleet kan aanpassen naar jouw smaak. Op basis van hoe jij je personage voor je ziet kan je ook de bijpassende skills en klasse gebruiken om jouw ultieme personage te creëren. Zo heb je de klasse Netrunner een cybernetische computer hacker, de klasse Solo huurmoordenaars, bodyguards en soldaten en nog veel meer waaruit je kan kiezen. Bij de meeste games zit je direct vast aan de keuze die je hebt gemaakt, bij Cyberpunk kun je dit echter aanpassen in het verloop van de game.

Keanu Reeves

In de trailer vingen we ineens een glimp van een bekende acteur: Keanu Reeves. De beste man die bekend staat om zijn rollen in The Matrix & John Wick zal nu dus ook zijn gamedebuut gaan maken. Het nieuws werd in eerste instantie bekend gemaakt door Keanu zelf, tijdens de E3-persconferentie van Microsoft. We zullen wel nog even moeten wachten tot deze game eindelijk het daglicht bereikt, want de release op Windows, PlayStation 4 en Xbox One staat gepland op 16 april 2020.

Er is geen ophouden met die Keanu Reeves! We zullen namelijk waarschijnlijk ook gaan schitteren in een nieuwe Marvel film!