Cyberpunk 2077 is dé meest geanticipeerde game van het moment. Begin dit jaar kregen we de trailer van deze toffe game te zien en nu maanden later beschikken we ook over een toffe gameplay. Naar verwachting zullen we deze game in 2019/2020 op de consoles en pc mogen verwachten.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kan je zien als de Grand Theft Auto van de toekomst, maar dan veel dikker. Deze game komt voort uit het bordspel Cyberpunk 2020 en wordt nu omgetoverd tot een ambitieuze first person RPG. Je leeft in Los Angeles zo’n 59 jaar in de toekomst, waar je allesbehalve wilt wonen vanwege de erbarmelijke leefomstandigheden.

Je wordt als speler in een “open-world” vrijgelaten om te doen wat jij wilt, maar let op: elke actie die jij onderneemt zal gevolgen hebben voor het verhaal in deze game. Het mooie hiervan is dat elke speler de game anders zal ervaren. In de game speel je als het personage V, die je compleet kan aanpassen naar jouw smaak. Op basis van hoe jij je personage voor je ziet kan je ook de bijpassende skills en klasse gebruiken om jouw ultieme personage te creëren. Zo heb je de klasse Netrunner een cybernetische computer hacker, de klasse Solo huurmoordenaars, bodyguards en soldaten en nog veel meer waaruit je kan kiezen. Bij de meeste games zit je direct vast aan de keuze die je hebt gemaakt, bij Cyberpunk kun je dit echter aanpassen in het verloop van de game.

Gameplay

Dankzij de 48-minuten lange gameplay weten we eindelijk wat we echt kunnen gaan verwachten, en het stelt zeker niet teleur! Een opvallend ding wat we te horen krijgen is dat deze openwereld geen enkel Loading Screen zal hebben. De welbekende laadschermen zijn wellicht wel het irritantste tijdens het gamen in het algemeen. Verder toont de gameplay ons hoe de gevechten, het schieten en het volwassen element in de game zijn toegepast. Cyberpunk 2077 zal een opzichzelfstaande openwereld game zijn met oneindig veel opties aan keuzes en activiteiten die jouw de ultieme game ervaring bezorgen.

Check hieronder de gameplay van deze waanzinnige game: