Trek in een biertje, maar staat er niks in de koelkast? Lauw is hij toch net wat minder lekker. Zeker in de zomer of ergens waar het warm is, bepaalt de temperatuur van je drankje ook een groot deel van de smaak. Daarvoor is dit apparaat, de Juno, uitgevonden. Als een magnetron, maar dan precies andersom.

Juno: de omgekeerde magnetron

Met een magnetron kun je in een minuut gemakkelijk iets opwarmen. Je maaltijd, soep of misschien wel broodje bapao zijn binnen de kortste keren heet. De magnetron bestaat echter al sinds de jaren ’40 van de vorige eeuw en iedereen kent die. Wat bijna niemand nog kent is een magnetron die de andere kant op werkt. Er wordt met dit apparaat niks opgewarmd, maar juist afgekoeld. Het heeft de naam ‘Juno’ gekregen en is een uitkomst voor mensen die snel een gekoeld biertje, wijntje of fles limonade willen. Zet de fles simpelweg een minuutje in de Juno en wanneer je hem eruit haalt heb je een koele fles.

Bier, wijn of koffie

Niet alleen kun met de Juno een fles wijn of een biertje supersnel afkoelen. Ondanks dat dit natuurlijk heerlijk is, zijn er nog veel meer mogelijkheden dan dat. Je kunt namelijk als liefhebber van ijskoffie bijvoorbeeld ook je hete verse koffie in dit apparaat gooien. Wacht een minuutje en hij is helemaal gekoeld. Aan de rode lijn op de Juno is te zien dat iets nog warm is en tijdens het koelen wordt die lijn blauw. Met een volledig blauwe lijn is het koelen voltooid.

juno

Stijlvol voor het luxepaardje

Het is niet alleen heel handig om met de Juno snel iets te koelen. Door het stijlvolle design past hij ook mooi in een strakke keuken. Hierdoor spelen de makers van de ‘omgekeerde magnetron’ goed in op de wensen van de mensen die van luxe houden. Want met een prijs van €225 in de Early Bird ronde is dit wel een product dat bestemd is voor mensen die rijk bedeeld zijn, óf heel erg van koude drankjes houden. Hiermee valt het wel in het rijtje van leuke maar dure attributen, zoals deze salontafel die alles kan.

juno