Entertainment

Johan Derksen doet schokkende onthulling: ‘Zoveel ben ik maandelijks kwijt aan roken’

johan derksen roken

Johan Derksen heeft een boekje open gedaan over een ongezonde gewoonte. Zoveel is Johan Derksen maandelijks kwijt aan roken.

Het leven van Johan Derksen in een notendop

Johan Derksen, geboren op 31 januari 1949 in Heteren, is een voormalig Nederlands profvoetballer die later bekendheid verwierf als sportjournalist en voetbalanalist. Hij begon zijn voetbalcarrière bij clubs als Go Ahead, Cambuur, SC Veendam en HFC Haarlem. Na zijn actieve spelersloopbaan ging hij de journalistiek in en werkte voor verschillende kranten voordat hij zich aansloot bij Voetbal International (VI), waar hij van 2000 tot 2013 hoofdredacteur was. Johan Derksen is bovendien ook groot fan van sigaren roken, dat hij al bijna vijftig jaar doet.

Derksen maakte ook naam op televisie als voetbalanalist, vooral bekend van programma’s zoals Sport aan tafel, Voetbal Inside, Veronica Inside en vandaag de dag Vandaag Inside, waar de mannen van Vandaag Inside een riant salaris opstrijken. In 2011 werd hij genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster en won hij met Voetbal International de Gouden Televizier-Ring.

Naast zijn mediaoptredens is Derksen actief in de muziekwereld, waar hij onder andere manager was van Cuby + Blizzards en radioprogramma’s presenteerde met een focus op blues, soul, country en americana. Hij was betrokken bij de oprichting van het Nationaal Voetbalmuseum en heeft in zijn carrière verschillende controverses veroorzaakt vanwege zijn scherpe uitspraken over gevoelige onderwerpen.

Hoeveel geld geeft Johan Derksen uit aan roken?

“Wat maak jij op aan sigaren per maand?”, vraagt Hélène Hendriks aan de bromsnor. “Dat is zo onverantwoord dat het patserig is, dat zeg ik niet. Mijn vrouw heeft het namelijk uitgerekend.” “Vertel eens”, Hélène. “Verschrikkelijk. Ik rook per dag denk ik voor 40 euro”, antwoordt Johan. Ter beeldvorming: dat is maandelijks zo’n 1200 euro.

De tafelgasten en het publiek reageren geschokt. En dan nog te bedenken dat de accijnzen, en daarmee de prijzen, binnenkort weer omhoog gaan. Dat kan Johan Derksen zomaar eens 1800 euro per maand kwijt zijn aan roken.

Watch on YouTube