Wealth

Jay-Z en Beyoncé weten bijna 100 miljoen dollar af te dingen op deze megavilla

jay-z beyoncé villa

Beyoncé en Jay-Z hebben samen voor een recordbedrag een nieuwe villa gekocht (eigenlijk een reuze villa). De woning ligt in Malibu en is daarmee de duurste privéwoning die ooit is verkocht in de staat Californië, dat meldt de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Gigantische villa van 2.700 vierkante meter

De nieuwe villa van Jay-Z en Beyoncé staat in Paradise Cove, een wijk in Malibu, Californië. Niet zo ver van Los Angeles. Het pand heeft een woonoppervlakte van 2.700 vierkante meter, ook krijgt het koppel er nog eens acht hectare aan grond erbij. Van gluurders zullen ze geen last hebben, want de villa is volledig afgesloten en beveiligd. De gigantische witte villa stond eigenlijk in de verkoop voor een prijs van 295 miljoen dollar, maar Beyoncé en Jay-Z hebben maar liefst 95 miljoen dollar van de prijs af kunnen krijgen. Ze hebben de woning weten te bemachtigen voor een bedrag van 200 miljoen dollar, omgerekend zo’n 186 miljoen euro. Met deze aankoop verbreken Jay-Z en Beyoncé ook nog het record voor het duurste huis dat is verkocht in de staat Californië.

Ontworpen door Japanse architect

De reusachtige villa was het eigendom van William Bell, een internationaal bekende kunstverzamelaar. Hij heeft er aardig wat tijd ingestoken, want hij heeft er vijftien jaar over gedaan om de betonnen constructie te bouwen en betaalde daar in 2003 ongeveer 14,5 miljoen dollar voor. Voor het design heeft hij de Japanse architect Tadao Ando ingeschakeld en die heeft er een meesterwerk van gemaakt. Een gigantische villa in L-vorm, die alles ter beschikking heeft. Van een gym en zwembaden tot een privé- en een gastengedeelte. Van de binnenkant van de nieuwe villa van Jay-Z en Beyoncé zijn geen foto’s, omdat het bouwwerk nooit op een verkoopsite heeft gestaan. Hierdoor weten we bijvoorbeeld niet hoeveel kamers het huis heeft en wat voor accommodaties het huis heeft.

View post on Twitter

Bekende buren zijn ook rijk

Vanuit de tuin hebben de twee artiesten en hun gezin een uitzicht over de Stille Oceaan. Willen ze even zwemmen dan kunnen ze dat doen in hun binnen- of buitenzwembad. Of de geliefden kunnen voor de afwisseling een duik nemen in de oceaan. Ze zullen geen last van buren hebben, want de woningen liggen op grote afstand van elkaar. Een van die buren is medeoprichter van Whatsapp Jan Koum, die er in 2021 een huis kocht voor 87 miljoen dollar. Ook miljardair Tamara Gustavson, erfgenaam van Public Storage, is een voormalige buur die inmiddels haar huis heeft verkocht voor 127,5 miljoen dollar.

Meer lezen over Jay-Z en Beyoncé? Check dan hier het peperdure horloge van Jay-Z.

Header: Google Earth ©.