Traditiegetrouw vindt er op een herfstachtige dag één van de meest toonaangevende tech-events plaats van het jaar: het Apple-event. Vandaag was het zo ver en weten we eindelijk meer over wat we kunnen verwachten van de nieuwe Apple-producten zoals, om maar meteen de belangrijkste te noemen, de iPhone 12.

Apple Event oktober 2020

Een Apple event zou een Apple event niet zijn als het gros van de ‘nieuwe’ informatie al wekenlang op straat zou liggen. Ook dit jaar is er in de aanloop naar het event een hoop gelekt. We zullen de grootste onthullingen (of bevestigingen, het is maar hoe je het ziet) met je doornemen.

De nieuwe iPhone 12

Zo plaatste een beruchte leaker al officiële foto’s van de iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en de iPhone 12 Mini en leerden we in welke kleuren deze toestellen te verkrijgen zijn. Zwart, blauw, groen, rood en wit voor de iPhone 12 en de Mini, blauw, goud, grafiet en zilver voor de Pro en de Pro Max.

763 (1)

Dan de nieuwe dingen die we over de nieuwe iPhone 12 te weten zijn gekomen.

Het scherm van de nieuwe iPhone 12 is even groot als dat van de iPhone 11, maar het toestel zelf is kleiner door de dunnere randen. De grote upgrade zit hem in het scherm, dat nu een pixeldichtheid heeft van 416 ppi.

iphone 12

Het scherm draagt de naam Ceramic Shield en is zo gefabriceerd dat hij extra stevig zou zijn. Ideaal voor degene die hem wel eens vergeet uit zijn achterzak te halen.

De camera van de iPhone 12

Niet alleen het scherm, ook de camera heeft een upgrade gekregen en wel in de vorm van low-light performance. Dat wil zeggen: de camera is nu nog beter in staat scherpe foto’s te maken in donkere of slecht belichte situaties. Deze handige functie is er zowel voor de achterkant, als de frontcamera van de iPhone 12.

iphone 12

iPhone 12 en de ‘krachtigste chip ter wereld’

De nieuwe iPhone 12 wordt aangestuurd door een A14 Bionic chip, de snelste van alle smartphones ter wereld, als we de presentatie mogen geloven. Maar liefst tot 50% sneller dan alle concurrenten. Dit zou betekenen dat je toestel nooit meer last ondervindt van het gebruiken van veel (veeleisende) apps tegelijkertijd.

Wat betreft opslag kun je bij de iPhone 12 kiezen uit 64 GB, 128 GB en 256 GB.

Batterijduur van de iPhone 12

Ook voor degene die met enige regelmaat gefrustreerd naar de 1% waarschuwing staart is er goed nieuws. Apple voerde voor de iPhone 12 meerdere aanpassingen door om de accuduur zo lang mogelijk mee te laten gaan. Daarnaast is er nu de mogelijkheid om onder andere een draadloze oplader op de achterzijde van je toestel te klikken. Zo ben je altijd ready to go.

De nieuwe iPhone 12 zal een prijs van 909 euro krijgen.

De iPhone 12 Mini

Naast de ‘gewone’ iPhone 12 komen er een paar familieleden mee in de lancering. De kleinste van het gezin (letterlijk) is de iPhone 12 Mini. Als we Apple mogen geloven ‘de kleinste, snelste smartphone ooit!’. Het toestel gaat 809 euro kosten. Kleiner prijsje voor een kleiner toestel.

iphone 12

De iPhone 12 Pro

En dan de klapper van de collectie: de iPhone 12 Pro. De naam Pro heeft het toestel met recht gekregen. De pro is opgebouwd uit de beste materialen en heeft veruit de beste camera’s. De telezoom is vernieuwd en kan nu tot 2,5 keer inzoomen. De lens van de groothoek is 47% groter waardoor je op betere prestaties bij weinig daglicht kunt rekenen.

De 12 Pro lijkt te zijn gemaakt voor de serieuze (hobby)  fotografen onder ons. Met het introduceren van Apple ProRaw is er namelijk een nieuw fotoformaat bijgekomen waarmee je foto’s kunt bewerken in raw-format. Meer van de video’s? Ook dan zit je met de 12 Pro helemaal goed. Het is namelijk de eerste iPhone die beelden vast kan leggen in Dolby Vision 4K HDR in 60 frames per seconde. Indrukwekkend.

De prijs van de iPhone 12 Pro

Wat betreft de opslag wordt het geheel voor de 12 Pro verdubbeld ten opzichte van zijn voorganger (de 11 Pro). De iPhone 12 Pro zal over 128 GB beschikken. De prijs  (ook van de Max) blijft daarentegen wél gelijk aan zijn voorganger. Dat is dan weer mooi meegenomen. In Euro´s zal het gaan op een prijs vanaf 1.159 euro voor de Pro en 1.259 euro voor de Pro Max.

Flink nadeel: kale oplevering van de iPhone

Dan een kleine domper. Onder het mom van klimaatneutraler produceren zal de iPhone 12 (in alle varianten) niet langer geleverd worden met een oplaadblokje of oordoppen. Bummer.