September, meestal de maand waarin Apple de nieuwe producten lanceert. Maar helaas is dit ook uitgesteld door de welbekende coronacrisis. In oktober worden de nieuwe toestellen verwacht. Hoe gaan ze eruit zien, hoeveel gaan ze kosten en welke modellen komen er uit? Dat gaan we vandaag met jullie delen. Dit is wat we kunnen verwachten van de nieuwe iPhone.

Nieuwe iPhone

Er zijn altijd hoge verwachtingen bij de aankondiging van de toestellen, dit jaar is het geen ander verhaal, misschien zijn de verwachtingen zelfs nóg hoger omdat Apple de lancering heeft vertraagd. Er rust dus een zware last op de schouders van de vermoedelijke nieuwe toestellen: iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro & iPhone 12 Pro Max.

nieuwe iPhone

Een aantal jaren geleden lukte Apple het nog om de nieuwe toestellen tot de lancering geheim te houden. Maar dat is nu, met zoveel loslippige medewerkers, leveranciers en testers een onmogelijke opgave. Dit jaar is de geheimhouding ook niet helemaal waterdicht, we weten namelijk al een hoop over de iPhones.

iPhone 12

Er worden namelijk vier nieuwe iPhones gereleased. De iPhone 12 & iPhone 12 Pro hebben dezelfde grootte als de huidige iPhone 11 varianten (6.1 inch). De iPhone 12 Pro Max wordt de grootst met een scherm van maar liefst 6.7 inch en de iPhone 12 Mini krijgt een scherm van 5.4 inch, ideaal voor de mensen die van een kleine telefoon houden.

nieuwe iPhone

De grootste verandering wordt de verversingssnelheid. De iPhone 12 krijgt namelijk een verversingssnelheid van 120Hz. Hierdoor sluiten ze weer aan bij de Android top. Verder worden de telefoons 5G-ready. Wanneer je ze koopt kun je dus overal het 5G-netwerk gebruiken.

En de prijs dan? Nou die is zoals we verwacht hadden wel weer aardig hoog. De iPhone 12 mini gaat 700 euro kosten, de iPhone 12 zo’n 100 euro duurder. De 12 Pro Max krijgt een prijskaartje van een verbluffende 1150 euro. Dat wordt sparen dus, maar hé… je hebt nog even de tijd.