Mocht je nog steeds niet weten waarom het niet lukt om een passief inkomen te realiseren, dan is de kans groot dat je de grootste kans van de afgelopen 10 jaar hebt gemist. Ondanks alle tegenstrijdige berichten van de laatste jaren blijkt de Bitcoin toch een regelrecht succesnummer. Sterker nog, had je in juli 2010 slechts 10.000 dollar geïnvesteerd, dan had je nu ontslag kunnen nemen jezelf een fraai huis cadeau kunnen doen. Maar hoeveel had je moeten investeren in bitcoin om nu de rijkste persoon van Nederland te zijn?

De rijkste persoon van Nederland

Momenteel is Charlene de Carvalho-Heineken is de meest vermogen persoon in ons land. De Heineken erfgenaam heeft namelijk een vermogen van 12.1 miljard euro (14,8 mld. dollar). Overigens heeft ze dat niet allemaal zelf verdiend, een flink deel dankt ze aan haar vader Freddy Heineken, de man die het bekende biermerk groot heeft gemaakt.

Mocht jij in 2010 nog wat centen hebben liggen dan was het heel verstandig geweest om dat in deze mooie coin te stoppen. De Bitcoin heeft vandaag namelijk de 22.700 dollar aangetikt, wat een recordbedrag is van deze cryptomunt. In juli 2010 lag de waarde per Bitcoin op $ 0,07. Met de huidige waarde zou jij met 656.388 Bitcoins het vermogen van Charlene in 2020 voorbij gaan. Dat klinkt ongelooflijk veel en dat is het natuurlijk ook. Echter zou dit uitkomen op een investering van 45.947 dollar (!) (zo’n 37540 euro). Met deze investering zou jij nu uitkomen op een vermogen in Bitcoin van 14.9 miljard dollar. Lekker nèt even iets meer dan Charlene.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Royalisticism (@royalisticism)

Het vermogen van Elon Musk

Natuurlijk hoef je niet bitcoin te kopen om leuk te cashen. Je kan namelijk ook op andere manieren multimiljardair worden. Elon Musk is daarvan het beste voorbeeld. De in Zuid-Afrika geboren miljardair dankt zijn vermogen voornamelijk aan zijn bemoeienis met PayPal. Toen dat werd verkocht ging hij pas echt los met Tesla en dankzij de koersstijging van zijn bedrijf is hij nu 142.7 miljard waard. Overigens is Tesla niet het enige bedrijf wat hij heeft opgezet, ook SpaceX en The Boring Company behoren bij hem. Het is een nek-aan-nek-race wie er nou de meest vermogende man ter wereld is, maar het vermogen van Elon Musk komt in ieder geval aardig in de buurt. Uitgaande van zijn vermogen van 142,7 miljard dollar en de koers van 22.700 dollar per Bitcoin had je 440.045 dollar in 2010 op 0.07$ moeten investeren om nu op dat astronomische bedrag uit te komen. Bizar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elon Musk Now (@elonrmuskk)

Investeren in bitcoin

Het meest gehoorde argument om niet in de digitale munt te investeren is de volatiliteit. Met andere woorden, de onzekerheid over de koers. Dat zorgt er ook voor dat het niet voor iedereen is weggelegd. Word je al zenuwachtig van een koersverlies van een paar procent, dan kun je het wellicht beter laten voor wat het is. Aan de andere kant kan een goede investering juist bijzonder lonend zijn. Dat laatste bleek deze week toen de bitcoin, kortweg BTC, volledig door het dak ging. Op het moment van schrijven stond de Bitcoin op een piek van 22.700$, maar ondertussen heeft hij de 23.400$ al aangetikt. Wat een geld. Wil jij ook beginnen met investeren? Dit is wat jij moet weten om te starten met Bitcoin.