Other

Vanaf november koop jij een woning in het zonnige Sicilië voor slechts 1 euro

Altijd al in Italië willen wonen? Dan is dit je kans! Vanaf november worden er huizen verkocht door de gemeente voor 1 euro! Met een beetje geluk zit jij binnenkort in het vliegtuig op weg naar een nieuw avontuur in Salemi.

Woningen geveild voor maar 1 euro op Sicilië

In Salemi, een klein stadje op Sicilië worden vanaf november leegstaande huizen verkocht voor 1 euro. Dit doet de gemeente om de mensen weer terug naar de stad te brengen. De stad staat sinds 1968 grotendeels leeg nadat de bevolking wegvluchtte. 4000 toenmalige inwoners van Salemi vertrokken nadat de stad werd getroffen door meerdere aardbevingen.

Niet de eerste keer in Salemi

Het is niet de eerste keer dat de gemeente de panden aanbiedt. In 2008 lanceerde de toenmalige burgemeester van Salemi een initiatief om de leegstaande woningen voor een klein bedrag te verkopen aan particulieren. Maar na de verkoop bleek dat de gebouwen onveilig waren verklaard. De burgemeester werd hiervoor aangeklaagd en is onlangs vrijgesproken voor zijn wandaden tijdens de verkoop.

Veel werk aan de winkel

Dat is nu niet anders. De gebouwen verkeren in een hele zwakke staat. Daarom gaat de gemeenste van Salemi ze nu aanbieden voor een spotprijs van 1 euro. Voor dit minimale bedrag koop jij dus een huis op het zonnige Sicilië. Het enige wat je dan nog moet doen, is de woning volledig restaureren binnen 3 jaar. Maar ook dat hoeft niet al te veel te kosten.

Goedkope huizen in Italië

Niet alleen in Salemi, maar ook op andere plekken worden huizen voor slechts een euroknaller verkocht. Zoek je liever een huisje op het vasteland van Italië? Dan kun je vanaf één euro bieden op huizen in Patrica of Lecce nei Marsi. Wil je liever iets meer naar het noorden wonen? Dan heb je al een woning vanaf 1 euro in Carrega Ligure of Montieri, zo ben je in no-time in Rome of Milaan. Ik zou zeggen, meld je aan bij bovenstaande lokale gemeenten en wie weet maak je kans.