Het zombiegenre is niet nieuw. Via series als The Walking Dead hebben we kennis gemaakt met de mensetende en bloeddorstige wezens, die vaak het gevolg zijn van een wereldwijd virus. Ook in de horrorfilm Alone komen ze veelvuldig voorbij. Dat zorgt voor een film met de nodige schrikmomenten én brute actie.

Horrorfilm Alone maakt alleen zijn enger dan ooit

Tyler Posey (voor sommigen wellicht bekend van Teen Wolf) speelt in Alone de rol van Aiden. Op een avond wordt hij opgeschrikt uit zijn slaap: een vreemde jonge vrouw zwerft door zijn kamer en blijkt te zijn veranderd in een zombie. Eén blik op het nieuws leert hem dat de wereld wordt geterroriseerd door een steeds groter toenemende mate van zombies. Reden voor Aiden om zich op te sluiten in zijn huis: op straat is het niet langer veilig. Na verloop van tijd raakt zijn voorraad op. Wanneer hij contact krijgt met een meisje aan de overkant van zijn appartementencomplex, beseft Aiden dat hij in actie moet komen. Met gevaar voor eigen leven begeeft hij zich buiten zijn appartement.

Alone

Tyler Posey heeft een sterke tegenspeler

Naast Tyler Posey maakt ook Donald Sutherland onderdeel uit van de cast van Alone. Sutherland heeft al een indrukwekkende filmcarrière op zijn naam staan en was recent te zien als President Snow in The Hunger Games. Alone zal niet in de bioscoop te zien zijn. In plaats daarvan zal de film halverwege oktober in première gaan en meteen via video-on-demand of een dvd te zien zijn. Qua inhoud van Alone is het maar nét de vraag of dit wel zo’n geschikte film is om helemaal alleen op de bank te kijken. Voor je het weet durf je zelf ook je huis niet meer uit.

Tot oktober op zoek naar iets anders om te kijken? Check dan de 5 komische horrorfilms die op Netflix staan.