Soms wil je keihard lachen bij een film, soms wil je juist genieten van een spannende horrorfilm. Het specifieke genre horrorkomedie combineert deze twee. Dit zijn 5 films die op Netflix staan en je zowel de slappe lach als kippenvel bezorgen.

De horrorkomedie

Veel van de films in het genre lijken zich bewust van het feit dat ze ook komisch bedoelt zijn. Ze drijven de spot met het horrorgenre, door bijvoorbeeld clichés niet uit de weg te gaan. Dit zorgt tegelijkertijd voor veel originele invalshoeken in het bestaande komedie én horrorgenre. Deze 5 Netflix films zijn dan ook zeker de moeite waard.

The Babysitter

Babysitters zijn vaak de pineut in horrorfilms. De onschuldige meisjes worden opgebeld en vervolgens geterroriseerd door moordenaars en geesten. Deze horrorkomedie gooit het over een andere boeg. In het geval van The Babysitter is de oppas zelf namelijk bloeddorstig. Tijdens één van haar oppassessies nodigt ze haar vriendengroep uit voor een wreed ritueel. Hun slachtoffer is haar oppaskind, maar die geeft zich niet zonder slag of stoot gewonnen.

Zombieland

Deze film neemt het zombiegenre op de hak. Sterren als Woody Harrelson, Emma Stone en Jesse Eisenberg spelen een bij elkaar geraapt zooitje dat moet zien te overleven in een wereld die langzamerhand steeds meer overwoekert raakt met zombies. Mocht de horrorkomedie je bevallen, dan is het fijn om te weten dat er ook al een Zombieland deel 2 is uitgebracht.

Child’s Play

De behekste pop Chucky kennen we allemaal. In dit deel is de pop echter getransformeerd naar een high-tec app. Komedie-koningin Aubrey Plaza speelt een alleenstaande moeder de die pop aan haar slechthorende zoon geeft. Al gauw loopt de situatie tamelijk uit de hand. De horrorkomedie is van de makers van IT. Ook op het horrorgebied zit het dus goed met de film.

Shaun of the Dead

Met een 7.9 op IMDb heeft Shaun of the Dead de waardering van veel kijkers weten te winnen. De film gaat over een zombieuitbraak. Hoofdpersoon Shaun en huisgenoot Ed komen op een slim plan om de apocalypse te overleven. Zij vertrekken samen met onder andere Shaun’s moeder, stiefvader, een zus en hoop huisgenoten naar een kroeg. Hun tocht er naar toe én verblijf is echter niet zonder problemen in deze geweldige horrorkomedie.

Cabin in the Woods

Alles is satirisch bedoeld in Cabin in the Woods. De film is eigenlijk één grote parodie van het horrorgenre. Dit is terug te zien in veel elementen. Van de titel en locatie van de film, tot de stereotype personages. De vele verwijzingen naar het horrorgenre maken de film vermakelijk. Onder andere Chris Hemsworth speelt een rol in de film, die net als de andere films te zien is op Netflix.