Gear

Dit is het horloge van Johan Derksen

horloge Johan Derksen

Johan Derksen schuift vaak aan tafels tijdens praatprogramma’s. Hij is dan vaak te zien met verschillende klokjes om zijn pols. Toch is er één  klok wat vaker in beeld dan andere. Dit is het horloge van Johan Derksen.

Raadsel van het decennium

Johan is dus vaak te zien met een duur klokje om zijn pols. Passend bij iemand met het vermogen van Johan Derksen. Maar wat is het nou eigenlijk voor horloge? De tv-persoonlijkheid heeft het er zelf nooit over. Gelukkig zijn er altijd kenners en verzamelaars die je altijd verder kunnen helpen. Ook al duurt dat soms iets langer dan gewenst.

Iemand vroeg zich op het Horlogeforum al af wat voor horloge Johan nou altijd om zijn pols heeft. Diegene plaatste een bericht op de site: ”Ik vraag mij al een tijd af wat voor horloge Johan Derksen draagt?” Mensen reageerden wel, maar dat ging over alles behalve het horloge. Ook stopten mensen na een dag al met reageren. Hopeloos, zou je denken. Maar dan, een flinke poos later, is er toch nog antwoord gegeven op de vervaagde vraag: wat heeft Johan Derksen voor een horloge?

Het horloge van Johan Derksen

Volgens een oplettende horlogekenner met gebruikersnaam RikOris is het horloge van Johan Derksen een Oris Big Crown Pointer Date. In 1938 introduceerde Oris een horloge voor piloten met een extra grote kroon. Hierdoor konden piloten met handschoenen het horloge gemakkelijker bedienen. Naast de normale wijzers heeft het betreffende klokje nog een extra wijzer die de datum aangeeft. Meer dan tachtig jaar later en de Oris Big Crown Pointer Date is nog altijd het meest herkenbare Oris-horloge in de collectie.

Het Oris-horloge van Johan heeft een leren bandje. De kast van het klokje is gemaakt van staal, heeft een diameter van veertig millimeter en een dikte van tien millimeter. Het glas is gemaakt van Saffier. Verder is het horloge te herkennen doordat één van de wijzers de vorm van een peer heeft. Prijskaartje? Zo’n 1.600 euro.