In een straat met weinig verlichting in het Italiaanse Viareggio, werd Ferrari-coureur Charles Leclerc overdonderd door een horde handtekening vragende fans op maandagavond. Te midden van de chaos die ontstond, een mogelijke afleidingsmanoeuvre, werd de Monegask beroofd van zijn peperdure horloge met een geschatte waarde van 300.000 euro.

“Fans” die op de foto willen

Leclerc zou uitgestapt zijn uit de auto om de fans een dienst te doen. Zij wilden op de foto met de F1-coureur. Voor hij het wist, verdween het horloge van zijn pols. Een verdachte rende er vervolgens mee weg. Men spreekt over een voorbereid plan. Leclerc heeft intussen aangifte gedaan en de lokale autoriteiten zijn een onderzoek begonnen. 

Leclerc houdt zich op de vlakte over het incident via zijn social media-kanalen. Een woordvoerder van zijn werkgever Ferrari bevestigde intussen het ongelukkige voorval: “We bevestigen dat op de avond van 18 april, in Viareggio, Charles Leclerc beroofd is van zijn horloge. Het onderzoek loopt nog, dus wij kunnen geen verdere details vrijgeven.

Richard Mille RM67 is het horloge wat werd gestolen van Charles Leclerc

De Ferrari-coureur is een ambassadeur van Richard Mille, blijkt uit de website van de horlogemaker: “Ons merk ondersteunt Charles al meer dan een decennium. Hij draagt een RM 67-02 prototype. Dit automatische horloge, dun, lichtgewicht, gekleurd, elegant en athletisch, kan worden aangepast aan verschillende sportieve uitdagingen. Samen met Charles heeft ons merk gewerkt aan nieuwe technische oplossingen voor zijn toekomstige modellen.

De media meldt dat het om een eerder model, de RM 67-01 zou gaan, die afhandig is gemaakt van de F1-coureur. Dit exclusieve horloge, afhangend van de uitvoering, loopt al gauw qua nieuwprijs op richting de 300.000 euro. Ongetwijfeld zal Richard Mille binnenkort een vervangend exemplaar leveren aan Leclerc om de pijn enigszins te verzachten.