Cars & Bikes

Deze Honda Civic uit 1994 kost liefst € 20.000 op Marktplaats, maar waarom?

honda civic

Heb je er €19.950 voor over om in het bezit te komen van deze Honda Civic uit 1994? Op het eerste gezicht lijkt het misschien wat veel voor een ogenschijnlijk gewone auto, maar er zit meer achter deze prijs dan je zou denken.

De legendarische Honda Civic?

In de wereld van klassieke auto’s beginnen we steeds meer te waarderen wat Japan in de jaren ’90 heeft voortgebracht. Deze Honda Civic Sedan (EH) is een perfect voorbeeld van een wagen die zijn oorspronkelijke staat heeft weten te behouden, wat tegenwoordig behoorlijk zeldzaam is.

Wat maakt deze Civic zo bijzonder? Laten we eens kijken naar de details. Ten eerste behoort dit model tot de EH-generatie, die momenteel erg in trek is bij verzamelaars. Het is een sedan-variant, wat nog schaarser is dan de hatchback. Belangrijker nog, het is de topversie voor de Europese markt uit die tijd: de VTi. Onder de motorkap vind je een krachtige B16A2-motor met 160 pk, dankzij Honda’s legendarische VTEC-technologie. En ja, het is een handgeschakelde versnellingsbak, wat het rijden in deze Civic een waar genot maakt.

De auto blaast bijna 30 kaarsjes uit, is de prijs dan wel gerechtvaardigd?

Deze specifieke auto is in een uitstekende staat, met slechts 137.065 kilometer op de teller. Roest is geen probleem meer dankzij zorgvuldig onderhoud en documentatie. Hoewel er een moderne radio is geïnstalleerd, is de rest van de auto onaangetast gebleven, waardoor het een zeldzaam juweeltje is onder de liefhebbers.

Nu rest de vraag: rechtvaardigt dit alles een prijskaartje van bijna € 20.000? Sommigen zullen zeggen van wel, anderen zullen het als krankzinnig beschouwen voor een auto van bijna dertig jaar oud. Maar bedenk wel, dit is misschien wel de beste Honda Civic VTi uit die generatie die momenteel op Marktplaats te vinden is.

Dus, ben jij op zoek naar een waardevolle toevoeging aan je autocollectie? Dan is deze Honda Civic uit 1994 wellicht de investering waard. De prijs weerspiegelt niet alleen de auto zelf, maar ook zijn unieke status in de autowereld. Aan jou de keuze of je de sprong wilt wagen en deze zeldzame klassieker in handen wilt krijgen.