Sports

Zoveel verdient Max Verstappen aan zijn sponsors

max verstappen sponsors

Dat Max Verstappen een grootverdiener is wanneer we het hebben over zijn salaris, mag wel duidelijk zijn als je meervoudig wereldkampioen bent. Maar hoeveel verdient Max Verstappen eigenlijk met zijn persoonlijke sponsors?

Wat verdient Max Verstappen met zijn wereldtitel?

De coureur staat natuurlijk onder contract bij Red Bull. In zo’n contract worden meestal bonussen opgenomen, het is niet altijd even duidelijk om welke bonussen dat gaat. Maar je kunt er wel vanuit gaan dat wereldkampioenschap een leuk extraatje met zich meebrengt. Forbes deed onderzoek naar de contracten van F1-coureurs. Het bedrijf schat de maximale bonus van Verstappen op zeventien miljoen dollar. Dat is dan ruim drie keer zoveel als Max vorig seizoen bovenop zijn salaris kreeg door het kampioenschap. Tel daar nog het geld dat Max Verstappen van zijn sponsors krijgt bij op, en het vermogen van Max Verstappen kan weer een flinke groeispurt maken.

View post on Instagram
 

Andere inkomsten naast sponsors Max Verstappen

Max Verstappen is een grote naam geworden in de Formule 1 wereld. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een Nederlandse volksheld en daar maakt hij dan ook goed gebruik van. Zo verkoopt hij shirtjes, petjes en andere merchandise waarmee hij bakken met geld verdient. De Nederlander zit daar de komende jaren nog wel even zoet mee aangezien hij in topvorm verkeerd. Eigenlijk kan Verstappen ook in de categorie influenceer geplaatst worden. Zijn 9,4 miljoen volgers op Instagram zorgen ervoor dat hij zo’n 14.000 euro op zijn bankrekening ziet verschijnen per post die hij plaatst.

View post on Instagram
 

Hoeveel verdient Max Verstappen aan zijn sponsors?

Als we gaan kijken naar de persoonlijke sponsoring van Max verstappen, dan is supermarktketen Jumbo waarschijnlijk de bekendste. Ook is Exact, een onderneming die zich bezighoudt met het ontwikkelen van software, de afgelopen jaren een bindende naam geworden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook wat recentere sponsoren bijgekomen de afgelopen jaren, zoals G-Star Raw: een Nederlands kledingmerk. Misschien ken je de reclame van het merk nog wel waarin Snoop-Dogg te zien is. Carnext is het volgende Nederlandse bedrijf die bij Max Verstappen instapt. Deze Nederlandse bedrijven leveren hem zeker niet het meeste geld op, maar zijn toch weer goed voor zo’n vijf miljoen euro per jaar. Tel uit je winst!

View post on Instagram