Het was een van de grootste evenementen van de afgelopen tijd, Mayweather tegen Paul. Aan zulk soort evenementen wordt heel erg veel geld verdiend, maar wat hebben Floyd Mayweather en Logan Paul eigenlijk overgehouden aan hun vechtpartij?

Floyd Mayweather en Logan Paul

De twee boksers wisten behoorlijk wat aandacht op zich te vestigen met hun laatste gevecht. Het was namelijk wereldwijd nieuws en dat betekent maar één ding: veel ogen, dus veel mensen waar geld aan verdiend kan worden. Maar wat hebben Floyd Mayweather en Logan Paul zelf eigenlijk overgehouden aan dit wereldwijde spektakel? Wij nemen de bedragen even met je door. Het basissalaris van Logan Paul is niet heel denderend: dit was namelijk ‘slechts’ 250.000 dollar tegenover de 10 miljoen voor Floyd. Dit is zo neergezet omdat de 50-0 Mayweather anders niet in de ring zou stappen met de ‘media-man’, Logan. Toch hebben ze naast hun basissalaris nog heel veel meer verdiend geld binnengeharkt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Logan Paul (@loganpaul)

Hoeveel geld hebben Floyd Mayweather en Logan Paul verdiend?

Denk bijvoorbeeld aan de PPV (Pay Per View), iedereen die het gevecht wilde bekijken moest een flinke smak geld betalen om überhaupt toegang te krijgen, want het werd nergens uitgezonden. Floyd Mayweather en Logan Paul verdienen dus heel erg veel met zo’n evenement. Met de PPV is er voor Logan Paul ongeveer 5 miljoen dollar verdiend en voor Floyd Mayweather 35 miljoen. Hij is natuurlijk niet voor niets ‘The Money Team’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Logan Paul (@loganpaul)

Sponsoren op de broekjes

Je moet je realiseren dat ieder logo dat je voorbij ziet komen reclame is, dus tijdens zo’n gevecht is er geen betere plek om je reclame te zetten dan op een van de deelnemers. Daar wordt dan ook grof geld voor betaald. Zo zegt Floyd Mayweather 30 miljoen dollar te hebben verdiend aan de sponsoren op zijn broek. Qua geld hebben Floyd Mayweather en Logan Paul allebei gewonnen, want ze lopen beide weg met miljoenen. Zou dit dan toch allemaal een stunt zijn geweest om geld te verdienen? Het zal ook voor de show én de strijd zijn geweest, maar het geld was zeker een motief. Wij zijn benieuwd wat de toekomst nu zal brengen voor de twee na dit spektakel.