Wealth

Deze brute hobby’s kun je doen met € 10.000 netto per maand

hobby's

Beeld je eens in hoe jouw leven eruit zou zien als je maandelijks 10.000 euro bijgeschreven krijgt op je rekening. Een droomsalaris voor velen. Wij zochten uit wat je allemaal kunt doen wanneer het geld maandelijks binnen blijft stromen. Een lijstje met bijzondere hobby's die je wel even bezighouden.

Lijstje met dure hobby’s

Nu is 10.000 euro per maand lang niet voor iedereen realistisch. Ook hier op de redactie kunnen wij slechts dromen van zo’n maandelijks inkomen. Toch is het nooit verkeerd om even weg te dromen. Deze brute hobby’s kun jij doen met 10.000 euro netto per maand.

1. Horloges verzamelen

Een gentleman heeft natuurlijk een mooi horloge om z’n pols, maar een gentleman met geld kan een heuse collectie starten. Heb jij er altijd al van gedroomd om die ene Rolex uit jouw geboortejaar te bemachtigen? Dit is je kans. Je kunt een (vintage) Rolex al vanaf 3.000 euro kopen, dus met een beetje leuke maand heb je drie nieuwe horloges. Horloges verzamelen is een echte sport en werkt volgens velen verslavend. Het mooie aan een (goede) horlogecollectie is het feit dat het een prima investering is. Wanneer je weet waar je het over hebt en je erin verdiept, dan kan het zomaar zijn dat jouw collectie met de dag meer waard wordt.

2. Racen op het circuit

Wij mannen houden van snelheid. Hoewel die nieuwe Golf van je al voor heel wat mooie uurtjes op de Autobahn heeft gezorgd, lijkt het je vast ook weleens vet om een auto met meer dan 1000 pk’s te rijden. Met een maandelijks zakcentje van 10.000 euro kun jij deze droom verwezenlijken. Zo zou je kunnen sparen voor een Italiaanse sportwagen of een Amerikaanse muscle car. Op het circuit scheur je met dit droomsalaris elke keer in een andere wagen.

3. Wekelijks een Europese stad bezoeken

Nummer 3 in het rijtje van dure hobby’s: wekelijks een andere Europese stad bezoeken. Heb jij er altijd al van gedroomd om te reizen, maar had je er simpelweg het geld en de tijd niet voor? Dan is deze hobby helemaal aan jou besteed. Een camper kopen en door heel Europa trekken. Bezoek Scandinavië, Zuid-Spanje en ga langs alle hoofdsteden van Oost-Europa. Zomers eiland-hoppen in Griekenland en ‘s winters skiën in Tirol, je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, als jij maandelijks 10.000 euro netto zou kunnen bijschrijven.

4. Huis onderhanden nemen

Tijd om van jouw woning een droomhuis te maken. Heb je altijd al gedroomd van een zwembad in de tuin of misschien wel een binnenzwembad? Het kan allemaal met netto-inkomsten van 10.000 euro per maand. Een bubbelbad leg je al aan voor zo’n 2.000 euro, maar een volledig zwembad wat er ook nog een beetje geinig uitziet kost je toch al gauw 10.000 euro. Niet zo’n zwemmer? Een thuisbioscoop compleet met chill-lounge en massagestoelen kan ook heel relaxed zijn.

5. Dik jacht charteren

Nummer 5 in het rijtje van peperdure hobby’s: een jacht charteren. Wat is er nu vetter dan de zee opgaan en even helemaal nergens aan te hoeven denken? Voor de actie lekker rondscheuren op een waterscooter of wakeboarden en wanneer je even helemaal tot rust wilt komen, dan gooi jij je hengel uit in die azuurblauwe zee vol met gretige vissen. Hobby’s op zee zorgen net voor dat beetje extra ontspannen gevoel. In Nederland huur je een klein jacht al vanaf zo’n 1.500 euro per dag. Wil je wat meer boot, dan ben je op plekken als Ibiza en Cannes toch al een veelvoud kwijt, met prijzen die op kunnen lopen tot tienduizenden of zelfs honderdduizenden euro’s. Ter beeldvorming: voor het jacht van Marcel Boekhoorn betaal je 210.000 euro per week.

6. Opknappen van vintage motoren

Een droom van veel mannen, maar door gebrek aan tijd en geld voor weinigen weggelegd. Een motor onderhanden nemen, vergt nu eenmaal veel tijd en kennis.

Zeker wanneer je veel geld bezit, is het fijn om je eigen ding te blijven doen en je hart te blijven volgen. Lekker sleutelen in de garage houd je met beide benen op de grond en zorgt tevens voor een zeer voldaan gevoel wanneer die vintage bike een nieuw leven heeft gekregen. De prijs die je betaalt voor een vintage bike is sterk afhankelijk van de staat en het model/merk. Koop een vintage motor voor een paar duizend euro, en besteedt het resterende geld aan het opknappen ervan.

7. Sneakercollectie uitbreiden

Voor de deur van een winkel slapen om dat ene paar te bemachtigen is alleen nodig wanneer je het geld niet hebt om resell te betalen. Wil jij dat ene paar Nike Air Max 1 hebben, maar is het volgende week een andere sneaker die jouw aandacht trekt? Geen probleem, je hebt het geld er immers voor als je 10.000 euro netto per maand zou kunnen bijschrijven. Zorg er wel voor dat je het geld wijs investeert. Net als met het verzamelen van horloges, kunnen ook sneakers meer geld waard worden. Met de juiste kennis en verstand bouw je een sneakercollectie op waar menig sneakerhead jaloers op is. Voor gelimiteerde sneakers betaal je in de winkel maximaal 300 euro maar online of bij een consignment store kan de prijs van paartjes oplopen tot wel 3.000 euro of meer. Met een droomsalaris zijn dat minimaal drie paar. Elke maand weer.

8. Investeren in dure whisky’s

Last but not least, in het rijtje van peperdure hobby’s. Vanzelfsprekend is natuurlijk de smaak van een goede scotch, maar wist je dat er achter veel whisky’s ook een mooi verhaal schuilt? Datzelfde geldt voor limited editions. Het verzamelen van mooie whisky’s kan heel leuk zijn voor de portemonnee. Zo heb je zeldzame whisky’s die voor een paar duizend euro voer de toonbank gaan. Voordeel is wel dat die fles peperdure whisky in korte tijd aanzienlijk in waarde stijgt.

Wat jij ook doet en welke hobby’s je ook gaat ondernemen met je droomsalaris van 10.000 euro per maand, de mogelijkheden zijn eindeloos. En dromen is nooit verkeerd, niet? Wie weet, staat jou in de toekomst een financiële klapper te wachten. Wij dromen in elk geval lekker verder!