Wealth

Toto Wolff miljardair: Zijn vermogen onder de loep

toto wolff vermogen

Toto Wolff is al jaren een bekend gezicht in de Formule 1. Als teambaas van Mercedes haalt hij regelmatig het bloed onder de nagels vandaan bij Christian Horner én heel Nederland. Dat zal hem een worst wezen, hij verdient namelijk bakken met geld dankzij deze goedbetaalde baan. Hier lees je wat het vermogen is van Toto Wolff.

Aan geld geen gebrek

Wat veel mensen niet weten is dat ‘Toto’ eigenlijk niet de echte voornaam is van Wolff. De Mercedes-teambaas heet namelijk voluit Torger Christian Wolff, maar dat is natuurlijk veel te moeilijk, dus we houden het bij ‘Toto’. Al sinds kleins af aan heeft de Oostenrijker een voorliefde voor autoracen. In zijn karige carrière heeft hij slechts één prijs in de wacht weten te slepen. In 1994 won Toto de 24 uur van de Nürburgring. Geen racecarrière om over naar huis te schrijven dus, maar investeren kan deze man als de beste. Door zijn goede investeringen is het vermogen van Toto Wolff wél om over naar huis te schrijven.

Slim investeren

Toto Wolff weet als geen ander dat je geld voor je moet laten werken. Daarom investeerde hij jaren geleden al in verschillende bedrijven. BRR Rallye Racing is er hier één van. Tegenwoordig is dit één van de grootste leveranciers van onderdelen in de Rallysport in Europa. Hij is ook mede-eigenaar van een bedrijf dat professionele F1- coureurs ondersteund. Je zal er vast niet raar van opkijken dat George Russell onder zijn hoede valt en onderdeel is van dit programma. Het grootste gedeelte van het vermogen van Toto Wolff bestaat echter uit zijn aandelen van het Mercedes AMG Petronas Formula One Team. De teambaas bezit maar liefst 30 procent van alle aandelen.

View post on Instagram
 

Wat is het vermogen van Toto Wolff?

Het totale vermogen van Toto Wolff liegt er niet om. De Duitser heeft een dikke 1.6 miljard (!) in zijn bezit. Dat is omgerekend zo’n 1,5 miljard euro. En daar komt het salaris van Toto Wolff van ruim 8 miljoen euro per jaar nog bovenop. Toto is niet voor niets één van de best betaalde F1-teambazen.

Header: Red Bull Contentpool.