Havermout is een erg goed ontbijt, maar soms kan het best eentonig en simpel zijn. Daarom hebben we voor jou heerlijke havermout gerechten bij elkaar verzameld. Zo wordt elk ontbijt een feestje, en is het ook nog eens lekker gezond!

5 feestelijke havermout gerechten

Een goede keuze voor het ontbijt is havermout. Een paar keer in de week havermout eten is dan ook helemaal niet verkeerd. Soms kan het best saai zijn om weer een simpel bakje havermout te eten, daarom hebben we voor jou 5 verschillende havermout gerechten verzameld. Zo blijf je gezond eten en is het ook nog eens leuk om te maken!

1. Smoothie met havermout

Een smoothie is altijd een goede keuze, vooral als je hem zelf maakt. Gooi wat van je favoriete fruit is de blender en voeg er wat havermout aan toe. Om het geheel tot een vloeibaar geheel te rijgen kun je er wat (haver)melk of water aan toevoegen. Het geheel is snel klaar en je weet zeker dat het lekker smaakt. Een bewuste keuze voor iedereen die graag havermout eet tijdens het ontbijt.

havermout gerechten

2. Breakfast bars met pindakaas en chocolade

Geen fan van havermout uit een bakje, maak er dan een reep van! Voor deze variant heb je het volgende nodig:

  • havermout
  • pure chocolade
  • pindakaas
  • honing
  • kokosolie (2 el)

Het geheel is zo gemaakt. Je laat de kokosolie, honing, pindakaas en chocolade smelten in een pannetje op laag vuur. Dan voeg je de havermout toe en roer je alles door elkaar. Spreid het geheel vervolgens uit over een plaat met bakpapier en zet het geheel 3 uur in de koelkast. Nu alleen nog in repen snijden en je hebt je ontbijt voor de komende dagen klaar liggen.

3. Overnight oats

Een heerlijk ontbijt met havermout, overnight oats. Vul een bakje of pot met jouw hoeveelheid havermout, voeg er wat rode vruchten of blauwe bessen aan toe, wat noten of honing naar wens en zet het in de koelkast. Eenmaal ochtend hoef je niets meer te doen behalve te genieten van je simpele en verantwoorde lekkere ontbijt.

havermout recepten

4. Tropical granola

Ook al wordt het buiten kouder, je kunt het zonnetje in huis halen met tropical granola. Wat havermout, kokos, banaan en granola en je hebt een heerlijk ontbijt. Probeer het eens uit. Ben je hard bezig met afvallen, besef je dan wel dat dit niet de meest calorie-arme variant is van havermout ontbijten. Lekker, dat is het wel.

havermout gerechten

5. ‘Gewone’ goddelijke havermout

Natuurlijk zijn alle bovenstaande opties top, maar wat is er mis met een ouderwetse goede havermout. Neem je havermout in een pannetje, voeg er melk (of water, geloof ons, kan echt) aan toe, een snufje zout en zet het op middelhoog vuur. Voeg ondertussen naar wens wat bessen of banaan toe (wellicht wat cacaopoeder). Eenmaal goed verhit schep je het over in een bakje, wat pindakaas en eiwitpoeder naar wens erbij en jouw krachtontbijt is niet alleen goddelijk lekker, maar voorziet je ook nog eens van een top start van de dag. Let op, het snufje zout klinkt wellicht overbodig, maar maakt oprecht een wereld van verschil! Probeer het eens.