Concrete informatie blijft uit, maar alles lijkt er op dat 2020 het jaar wordt waarin Rockstar Games eindelijk GTA 6 de wereld in slingert. De geruchtenmolen draait op volle toeren en werkt als olie op het vuur bij het enthousiasme onder gamers. We doen een duit in het zakje met nieuwe geruchten die rondgaan. Deze vacature zou namelijk verraden dat een officieel statement niet zo ver weg is.

Rockstar Games Vacature

Op 10 januari verscheen er een vacature op het internet. Rockstar games zou op zoek zijn naar een ‘Post-Production Video Editor’. Deze oproep wekt wereldwijd sterk het vermoeden dat ze hier op zoek zijn naar iemand die kan helpen bij de grote onthulling van hun nieuwe meesterwerk: GTA 6.

GTA 6

Het is vaste prik dat game-ontwikkelaars hun vacatures aan de vage kant houden. Ze willen immers geen spoilers geven over hun nieuwste projecten. We weten hier dus ook niet zeker of het echt gaat om GTA 6, of om een andere game. Wat we wel weten is dat we eind dit jaar de nieuwe PlayStation 5 kunnen verwachten en dat de (hardnekkige) geruchten gaan dat GTA 6 de officiële launch-game zal zijn. Dit maakt het allemaal behoorlijk aannemelijk dat deze vacature voor een grote GTA 6 onthulling gewijd is.

We doen daar nog een schepje bovenop. Het was namelijk wel héél toevallig dat er op dezelfde dag dat de vacature verscheen, er ook een bericht op Reddit rond ging waarin stond dat Rockstar een GTA 6 trailer gepland heeft voor 2020. Het bericht – dat inmiddels is verwijderd- verklaarde dat GTA 6 officieel bekend gemaakt zal worden in februari, gevolgd door een trailer in April. In hoeverre deze beweringen waar zijn is de vraag, maar als je het ons vraagt klinkt het aannemelijk genoeg om onze hoop er mee te voeden.

GTA 6: geduld is een schone zaak

De enorm toegewijde zoektocht naar aanknopingspunten rondom GTA 6 klinkt misschien wat wanhopig, maar is te verklaren. De fans van de razend populaire game wachten inmiddels al 8 jaar op een nieuwe release.  Natuurlijk weten we niet zeker dat deze vacature voor GTA 6 is. Wellicht is het een hele slimme truc van de developers om de fanbase een beetje wakkergeschud te houden. Waarschijnlijk is de enige manier om daar antwoord op te krijgen door te solliciteren op de baan.