Er is nog weinig (lees: héél weinig) officieel bekend over GTA 6 van Rockstar Games. Meer dan dat er sprake zou zijn van absurd realistische beeldkwaliteit weten we nog niet. Toch draait de geruchtenmolen op volle toeren. Gamers en hackers plukken van de gekste plekken hun aanknopingspunten om voorspellingen te doen over de aanstaande game. Dit zijn de meest aannemelijke geruchten op een rijtje.

Groot, groter grootst in GTA 6

Een anonieme bron op Pastebin beweert feiten te hebben over GTA 6 nadat hij (of zij) het zelf gespeeld heeft. Volgens de Pastebin-persoon kunnen we de game in 2020-2021 verwachten op de Xbox Scarlett en de Playstation 5 (waar we ook steeds meer over te weten komen). Volgens de bron gaat de map van GTA 6 maar liefst 40 keer groter worden dan die van GTA V. Dit enorme gebied (we benadrukken nog even: veer-tig keer zo groot) zal het strijdtoneel zijn van de game die zich afspeelt in vier verschillende staten. Elke staat heeft zijn eigen wetten als het gaat om wapens, drugs en alcohol. Zo kun je precies bepalen onder welke regels jij je spel speelt.

GTA 6

Een ander nieuw aspect aan GTA 6 zou volgens de Pastebin-gebruiker zijn dat er sprake is van één hoofdpersoon en niet van meerdere personages, zoals we in eerdere edities van de game wel gewend zijn. Nog een ander puntje waar menig gefrustreerd GTA-er erg blij van gaat worden: Rockstar schijnt de lange laadschermen van GTA 5 opgelost te hebben.

Wat heeft Red Dead Redemption II hier mee te maken?

Er zijn ook gamers die zeggen dat Read Dead Redemption II (ook van Rockstar Games) het één en ander verraadt over GTA 6. Hoe dan? Nou, zo. In maart 2018 verscheen er op YouTube-kanaal ‘The Know’ een update over GTA 6. Hierin vertelt men een aantal bijzonderheden. Één daarvan is dat GTA 6 de codenaam ‘Project Americas’ zou hebben bij de ontwikkelaars. In de gamebestanden bij Read Dead Redemption 2 zagen gamers het woord ‘AMERICAS’ meerdere keren voorkomen, maar na een update waren deze verdwenen. De codes zouden gaan om een aantal auto’s en vlaggen die bestemd lijken te zijn voor GTA 6. Tel dat even op bij het feit dat Rockstar er reeds bekend om staat om de codes van eerdere games ook te gebruiken voor andere spellen, en het wordt wel verdacht. Vind je niet?

Wie doen deze voorspellingen?

De geruchten komen voornamelijk van anonieme internetgebruikers die hun zorgvuldig gebreide theorieën op het web storten. Platformen als Reddit en Pastebin zijn hierbij erg populair. Het voordeel van deze platformen: iedereen kan er iets op plaatsen. Het nadeel van deze platformen: íédereen kan er iets op plaatsen. Zeker weten of een bron betrouwbaar is doe je dus nooit. Maar stel dat deze geruchten waar zijn, dan kunnen we ons gaan verheugen op een héle vette game. De geruchtenmolen draait gelukkig op volle toeren door. Zou Rockstar binnenkort met een officiële bekendmaking komen?