Cars & Bikes

Pure Luxe neemt een kijkje bij de grootste autoverzamelaar van Europa

grootste autoverzameling van Europa

Porsche’s, Jaguars, Maserati’s, Tiumph’s, noem het maar op. De grootste autoverzameling van Europa telt echt allerlei soorten Oldtimers (in spe). En het mooie is: deze verzameling staat gewoon in Nederland! Onze vrienden van Pure Luxe brachten een bezoekje aan Joop Stolze Classic Cars en spraken ‘with the man himself’. Wat was zijn eerste auto? Hoeveel auto’s heeft hij precies? En in welke auto is het slim investeren? Dat zijn allemaal vragen waar we in deze video achter komen. Wát een prachtige collectie heeft deze man toch.

De grootste autoverzameling van Europa

Joop Stolze Classic Cars is een verzameling van oldtimers waar je mond van open valt. Dit is zelfs de grootste autoverzameling van Europa, en dat gewoon in ons kikkerlandje. De collectie bestaat uit bijna vijfhonderd auto’s. De meeste hiervan zijn oldtimers, maar er zitten ook auto’s uit films en toekomstige klassiekers tussen. Letterlijk allerlei soorten auto’s passeren de revue. Van oude Triumph’s tot Maserati’s en Jaguars. De beste man heeft zijn auto’s gewoon op merk gesorteerd en ze zijn allemaal te koop (behalve zijn eerste auto).

View post on Instagram
 

Joop Stolz is liefhebber van ‘originele uitvoeringen’

Het overgrote deel van de collectie komt uit Amerika. Hier kocht je tientallen jaren geleden deze wagens in voor een prikkie, maar tegenwoordig zijn ze goud waard. Maar om in de grootste autoverzameling van Europa te komen, moet de auto wel aan een belangrijke eis voldoen. Joop Stolze is namelijk vooral gecharmeerd van originele auto’s waar zo min mogelijk aan gesleuteld is. Wanneer een auto bijvoorbeeld opnieuw gelakt is, is de kans groot dat het binnenkort opnieuw onderhouden moet worden. Daar heb je met een verzameling van vijfhonderd auto’s natuurlijk geen zin in.

Pure Luxe neemt een kijkje in deze gewelde collectie

Benieuwd naar de unieke verhalen van Joop Stolze, of gewoon naar de prachtige wagens uit de grootste autoverzameling van Europa? Bekijk dan de video van onze vrienden van Pure Luxe hieronder. Floris Wyers brengt op eigenwijze een bezoekje aan deze ludieke man en sluit het natuurlijk volledig in stijl af met een sabrage én winactie. Kijken dus!

Watch on YouTube