Echte Italiaanse elegantie en pure sport performance in de mooiste supercar van 2021: De Maserati MC20. Met een verpletterende hoeveelheid pk’s en een bodywork dat lijkt op een stuk kunst is dit een terechte winnaar.

Maserati MC20, pure Italiaanse pracht

Pure performance in een prachtig nieuw jasje. De Maserati MC20. Voorzien van een Nettuno V6 motor die 630pk levert en je een hartaanval bezorgt wanneer je het gaspedaal in trapt. Binnen 2,9 seconden brengt deze Italiaanse creatie je naar de 100 km/u en heeft een topsnelheid van 325. Voorzien van prachtige ‘butterfly doors’ geeft dit toch een extra gevoel van stijl en klasse. Iets wat helemaal op zijn plaats is bij deze auto. Hij is niet voor niets uitgeroepen tot de mooiste supercar van 2021!

Ondanks het label ‘mooiste’ heeft hij toch die agressieve uitstraling die hoort bij dit type auto. De combinatie hiervan is goddelijk. Ontwikkeld door het ‘Maserati Innovation Lab’ en geproduceerd in Modena maakt het de MC20 pure Italiaanse perfectie. Met deze auto keert Maserati terug naar de supercar branche, en wat een manier om dit te doen. Het is adembenemend als je deze gestroomlijnde droomwagen voorbij ziet komen.

mooiste supercar van 2021 Mooiste supercar van 2021

De mooiste supercar van 2021

Klaus Busse, Maserati’s hoofdontwerper had dit te zeggen op het ontvangen van de prijs: “We zijn vereerd met deze felbegeerde onderscheiding, die een erkenning vormt voor het werk van een heel team dat zich met hart en ziel heeft ingezet voor dit unieke project en een auto heeft gecreĆ«erd die een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Maserati opent.” De MC20 werd tijdens de online ceremonie van ‘Festival Automobile International’ Uitgeroepen tot mooiste supercar van 2021, de Maserati werd in september onthuld tijdens de MMXX internationale show in Modena. Het is misschien geen elektrische Maserati, maar hij laat zeker wel een indruk achter. Dit is een Maserati om niet snel te vergeten, daarom is het ook terecht dat hij de prijs krijgt.