Tom Hanks is één van onze lievelingsacteurs. Denk aan vette films als Captain Philips en Saving Private Ryan en je snapt waarschijnlijk wel waarom. De acteur gaat inmiddels alweer een aantal jaar mee in het vak. Zijn expertise komt goed naar voren in de nieuwe oorlogsfilm Greyhound. Hierin speelt hij een onervaren kapitein die zijn schip moet beschermen tegen een ‘roedel’ vijandelijke Duitse onderzeërs.

In Greyhound ben je nergens veilig

Greyhound vindt plaats op de open zee. Het is 1942 en Amerika is betrokken geraakt bij de Tweede Wereldoorlog. Ernest Krause (gespeeld door Tom Hanks) is commandant van een groot aantal Amerikaanse schepen. Hij heeft zelf zelf op het grote schip Greyhound. De groep schepen is op weg naar de frontlinies en moet hiervoor de Noord-Atlantische Oceaan oversteken. Het duurt echter niet lang voordat ze worden aangevallen door een wolfpack. Dit was een groep snelle Duitse onderzeeërs. Door in groepsverband samen te werken (net zoals een groep wolven) wisten ze grotere vijandelijke schepen neer te halen.

Greyhound

Dreiging komt steeds dichterbij

Ernest staat samen met zijn bemanning dus voor een grote uitdaging. Het feit dat de commandant nog redelijk onervaren is en onzeker over zijn eigen kwaliteiten, werkt ook niet echt mee. Toch moeten Ernest en zijn bemanning alles op alles zetten om hun belagers te verslaan. Het zorgt voor een razend spannende oorlogsfilm waarin je wordt meegesleurd door de constante dreiging en bikkelharde confrontaties.

Greyhound

Greyhound gaat van bioscoop naar Apple TV+

Tom Hanks speelt niet alleen in de film, hij nam ook het script voor zijn rekening. Greyhound zou oorspronkelijk in juni in de bioscoop uitkomen. Uiteindelijk is er voor gekozen om de film op Apple TV+ te lanceren. Dat is de reden voor een nieuwe, vette trailer. Vanaf 10 juli is de film te zien. Tot die tijd kunnen we al genieten van andere oorlogsfilms. Check bijvoorbeeld War Machine met Brad Pitt voor een satirische film, of Blood Diamond met Leonardo DiCaprio voor een relatief onbekende oorlog.