Op Netflix zijn een flink aantal oorlogsfilms te vinden. De meeste van deze oorlogsfilms laten de harde omstandigheden en de schrijnende gevolgen zien van de oorlog. Denk bijvoorbeeld aan het overlevingsverhaal van Louis Zamperini in Unbroken. Ook 12 Strong levert een meeslepend verhaal, waarin de vijand steeds dichterbij komt. De satirische oorlogsfilm War Machine is dan dus ook een leuke afwisseling binnen het oorlogsfilm-genre.

War Machine is satirische film over de oorlog

Brad Pitt speelt in War Machine de rol van de Amerikaanse generaal Glen McMahon. Glen wordt naar Afghanistan gestuurd, om daar te zorgen dat de oorlog op de juiste manier kan worden beëindigd. Hiervoor moet hij wel eerst een goed beeld krijgen van wat de Amerikaanse troepen in Afghanistan doen en hoe de verhouding tussen de Amerikanen en de plaatselijke bevolking is. Vervolgens besluit Glen om meer troepen te vragen.

War Machine

Generaal Glen heeft duidelijk doel voor ogen

De vraag van Glen om meer troepen, wordt niet meteen ingewilligd. Het wordt duidelijk dat er iets anders moet gebeuren. En dus gaat Glen samen met zijn gevolg op pad om partners te vinden. Dit is alles gaat gepaard met een flinke dosis humor. Verwacht van War Machine dus ook zeker geen film waarin het (voornamelijk) draait om veldslagen en grootschalige reddingsmissies. In plaats daarvan is het functioneren van het Amerikaanse leger de voornaamste satirische factor.

War Machine

War Machine is niet voor iedereen

War Machine kon bij de release van de film rekenen op gemixte reacties. Sommige mensen prijzen het acteerwerk en de gevatte humor, maar anderen waren minder enthousiast. De film heeft dan ook een 6.0 als gemiddeld cijfer op IMDb. Voor de film lijkt te gelden: óf je vindt hem fantastisch, óf je haat de donkere komedie.

Meer Brad Pitt films op Netflix

War Machine is niet de enige Brad Pitt film die op Netflix te vinden is. Zo is Once Upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino ook te bewonderen. Daarin speelt Pitt onder andere met Leonardo DiCaprio en Margot Robbie. Mocht je War Machine een kans willen geven, dan kun je de film kijken via Netflix.