Door de jaren heen zijn er een hele hoop oorlogsfilms uitgekomen. Misschien wel de beste onder al deze oorlogsfilms is Saving Private Ryan. De film is nu toegevoegd aan het grote assortiment van Netflix.

Spielberg produceert Saving Private Ryan

Een goede oorlogsfilm moet niet alleen grootschalige actiescènes hebben en spannend zijn, maar ook een meeslepend plot bezitten. De nieuwe film Greyhound lijkt aan deze eisen te voldoen. Eerder was er echter al Saving Private Ryan. Niemand minder dan Steven Spielberg regisseerde film, over een groep soldaten die op een gevaarlijke missie worden gestuurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Alleen al vanwege de cast is de film meer dan de moeite waard. Tom Hanks en Matt Damon spelen namelijk de hoofdrollen.

Saving Private Ryan

De vierde zoon

Saving Private Ryan speelt zich af rond D-Day en begint dan ook met de landing van de geallieerden op Normandië. Deze indrukwekkende openingsscène wordt nog steeds gezien als één van de beste openingsscènes in oorlogsfilms. Tijdens de invasie sterft een soldaat met de naam Ryan. Deze soldaat blijkt de derde gesneuvelde soldaat te zijn uit een familie waarvan vier broers de oorlog in zijn gestuurd. Kapitein Miller (Hanks) krijgt samen met een groep soldaten een missie. Zij moeten de laatste zoon (Damon) vinden, die nog in leven blijkt te zijn. Hij mag terugkeren naar het thuisfront, maar moet hiervoor eerst succesvol worden opgespoord.

Saving Private Ryan is belangrijke klassieker

De missie van de soldaten confronteert hen met de vele verschrikkingen van de oorlog. Het acteerwerk, de realistische scènes en de manier waarop dit in beeld is gebracht dragen bij aan het grote succes van de film. De film werd in 1998 voor maar liefst 11 Oscars genomineerd. Hiervan won Saving Private Ryan maar liefst 5 van de beeldjes. De film is 24 jaar later nog steeds historisch en cultureel belangrijk. Reden om de film te kijken, of nogmaals te zien. Saving Private Ryan is nu te vinden op Netflix.