Entertainment

Man vindt op Google Earth twee verlaten straaljagers, en reist zelf af om ze te vinden

Verlaten straaljagers

Een man op Instagram heeft een wel heel opmerkelijke vondst gedaan. Op een dag was hij aan het speuren op Google Earth, en vond zo pardoes twee verlaten straaljagers in een weiland. De man was zó overweldigd, dat hij persoonlijk besloot af te reizen naar de vindplek, die hij tot nu toe - begrijpelijkerwijs - geheim heeft gehouden voor de buitenwereld.

Man vindt twee verlaten straaljagers op Google Earth en reist zelf naar de locatie

Volgens de man, Instagram-creator Joshua McCartney, vond hij de verlaten straaljagers op Google Earth in een afgelegen veld. Hij moest naar eigen zeggen een barre wandeling maken langs een strand vol oude scheepswrakken, om uiteindelijk bij de locatie van de vliegtuigen uit te komen. Joshua heeft echter niet bekendgemaakt waar die locatie precies is, maar na wat research komen we erachter dat het in Wales is. Zijn volgers beweren in de reacties op zijn post veelvuldig dat het weleens op een, al dan niet voormalig, militair terrein zou zijn. Maar dat is dus niet zeker.

View post on Instagram
 

Amerikaanse straaljagers

Ook is het niet bekend hoe de straaljagers ooit op die plek terecht zijn gekomen. Er zijn wel redelijk wat verhalen bekend over verlaten sportwagens midden in het bos of in oude garages, maar straaljagers in deze staat vinden is wel heel erg uniek. Het is des te vreemder als je je beseft hoe er normaal gesproken met straaljagers, zowel gebruikt als ongebruikt, wordt omgegaan. Deze worden vaak onderhouden door het land van herkomst, en niet door individuen.

Als we de geruchten moeten geloven, zou het om twee Tornado’s gaan. Dat zijn Amerikaanse gevechtsvliegtuigen, en hebben als onderdeel van het gelijknamige militaire programma zeker $ 40 miljard gekost. Er is dus nog vrij veel onduidelijk over deze bizarre vondst, maar vet is het zeker wel.