Other

Is het goedkoper om een maand in Spanje te wonen dan te stoken?

maand spanje goedkoper energie

hoge Energieprijzen, waarschijnlijk hebben veel mensen er nachtmerries over. De dure kosten laten sommigen nadenken: Zou het niet goedkoper zijn om een maand in Spanje te gaan wonen, dan hier blijven en mijn geld opmaken aan energie?

Is het goedkoper om een maand in Spanje te wonen dan geld aan energie uit te geven?

Ben jij al helemaal klaar met al dat bezuinigen en stressen over de energiekosten? Stop er dan gewoon lekker mee en maak je hoofd leeg op vakantie in Spanje. Voor veel mensen is het namelijk voordeliger om een maandje naar Spanje te verkassen en de gas en stroom hier niet aan te raken. Wie zijn dan die ‘gelukkigen’? Nou, om maar gelijk even direct te zijn. Heb jij een modelcontract, begin dan alvast je koffers maar te pakken. Zo betaal je bij Eneco met een modelcontract 4,65 euro per kuub gas en 1,03 euro voor een kilowattuur stroom. Als je dan 250 kWh stroom en 200 kuub gas gebruikt in een koude wintermaand, kan je 1183 neerleggen voor de energiekosten. En het kan natuurlijk altijd nog hoger oplopen. Bij een groter gebruik van 300 kuub gas en 325 kWh stroom loopt dat bedrag op naar 1723 euro.

Zelfs veel mensen met een variabel tarief kunnen dit maandje meepakken. Klanten met een variabel tarief gaan bij Eneco 3,69 euro per kuub gas betalen en 0,84 euro per kilowattuur stroom. Een gezin dat in een koude maand 300 kuub gas nodig heeft en en 325 kilowattuur stroom verbruikt kan 1290 euro aftikken. Een maand in Spanje wonen kan zomaar eens goedkoper zijn dan deze torenhoge kosten voor de energie!

Energiekosten verruilen voor reiskosten

Genoeg redenen om die hoge energie kosten te verruilen voor een maand goedkoper wonen in Spanje, niet? Zo heb je bijvoorbeeld voor 707 euro al een familie appartement met twee slaapkamers en een binnen-/buiten zwembad in Murcia. En dat voor een maand lang! De gemiddelde temperatuur van de zee daar in december nog zo’n 18 graden. En een retourtje naar Valencia heb je al voor 219 euro per persoon.

Dat zijn nog eens dromen. Van veel te hoge energiekosten als kerstcadeau op de deurmat, naar de feestdagen vieren tijdens een vakantie in het zuiden van Spanje. Dat is toch een no brainer?

Toch op zoek naar andere manieren om energie te besparen? Deze 5 huishoudelijke apparaten slurpen energie.

Bron: RTL Nieuws.