Tijdens de bloedhete zomerdagen moeten we genoeg blijven drinken. Water gaat er waarschijnlijk met liters in, maar soms heb je ook behoefte aan een lekker alcoholisch drankje. In dat geval is een gin tonic vaak de perfecte keuze. Ben jij op zoek naar een gin tonic recept, dan helpen wij je met drie lekkere opties.

3 keer een lekker gin tonic-recept

Waarschijnlijk zie je het zo voor je: een ligstoel, zwembad in de buurt en een fris drankje. We leerden je eerder al hoe je in een handomdraai de ijskoude Mexican Bulldog maakt. Ben jij op zoek naar een gin tonic-recept om zelf te maken, probeer dan één van deze drie toppers.

1. Gin Tonic met framboos en rozemarijn

Dit gin tonic-recept is lekker zoet en verfrissend. Begin met het gooien van een aantal ijsblokjes in je glas. Voeg daar 20 milliliter gin aan toe en vervolgens 75 milliliter tonic. Om de cocktail af te maken stop je een paar frambozen bij de gin tonic en een takje rozemarijn. Even goed roeren, en je cocktail is klaar.

gin tonic recept

2. Gin tonic met kaneel en sinaasappel

Qua verhoudingen geldt ook voor deze variant: 20 milliliter gin en 75 milliliter tonic. Ook de ijsblokjes zijn van groot belang: zo blijft je cocktail lekker koel. Voeg een kaneelstokje toe en vervolgens een schijf sinaasappel. Voor een extra toevoeging kun je altijd een beetje sap uit de sinaasappel toevoegen aan het glas.

3. Gin tonic met komkommer en citroen

Dit laatste gin tonic-recept is wellicht de bekendste. In een handomdraai heb je deze zomerse variant in elkaar getoverd. Voeg ijsblokjes, gin en tonic toe aan je glas en stop hier vervolgens een paar schijfjes komkommer bij. Doe vervolgens een limoen- of citroenschijfje bij het glas en roer het geheel goed door elkaar. Wil je de cocktail extra zuur? Stop er dan wat vers sap bij.