De zon schijnt, de hitte is een feit en we doen er goed aan voldoende te drinken. Uiteraard hebben we het hier over water, maar dagen als deze vragen ook om wat feestelijkere versnaperingen. Ideaal met deze temperaturen is dan ook de Mexican Bulldog: de cocktail voor mannen.

Cocktail met bier

Wie bij cocktails meteen denkt aan zoete fruitdrankjes met kleurrijke rietjes heeft duidelijk nog niet genoeg gezien van wat de cocktailwereld te bieden heeft. Naast de sophisticated varianten (denk aan de Martini van James Bond) en de wat vrouwelijkere sapjes zijn er tal van cocktails waar jij als man prima  mee weg komt. Een heerlijk voorbeeld is de Mexican Bulldog. Wij leggen je uit hoe je deze dag nog wat beter kan maken door middel van deze cocktail met bier: de Mexican Bulldog.

mexican bulldog

De Mexican Bulldog

Het mooie aan deze cocktail: hij is makkelijk te  maken en bevat niet oneindig veel ingrediënten. Wat heb je precies nodig? Voor 2 personen:

  • Tequila blanco (120 ml)
  • Cointreau (30 ml)
  • Corona (2 flesjes)
  • Limoensap (50 ml)
  • Suikersiroop (30 ml)
  • Zout (2 snufjes)
  • IJsblokjes

Hoe ga je te werk bij het maken van een Mexican Bulldog? Allereerst doe je wat zout op een schoteltje en maak je de randen van je glazen nat en draai je ze door het zout. Je weet wel, zodat je van de Margarita  kent. Let op: neem grote glazen!

Vervolgens doe je de tequila, de cointreau, het limoensap en de suikersiroop in een cocktailshaker. Knal er wat ijsblokjes in en shaken maar. Schenk het geheel vervolgens uit in de glazen (via een zeefje is ideaal) en steek er een limoenpartje in.

Corona maakt het af

Nu horen we je denken, wat maakt deze cocktail dan zo speciaal? Dat wordt duidelijk als we de Corona erbij pakken, die steken we namelijk ondersteboven de cocktail in. En Voilá! Jouw zomerse biercocktail staat voor je klaar. Met de Mexican Bulldog maak jij je visite sowieso blij deze dagen. Maak je hem buitenshuis en wil je de Corona goed koud houden, check dan deze tips om lauw bier in een paar minuten ijskoud te krijgen!