In een hittegolf moeten we goed blijven drinken. Of dit nu gaat om voldoende liters water, of de nodige bieren: vocht is belangrijk. Op dit soort momenten is er niets zo lekker als een blikje frisdrank of flesje bier dat écht koud is. Maar hoe krijg jij je drank snel koud met deze temperaturen?

Je drank snel koud krijgen met deze handige tips

Als het aankomt op zomerdranken zijn er genoeg keuzes. Denk bijvoorbeeld aan Jack Daniel’s Southern Peach, waarbij whiskey een zomerse smaak krijgt. Maar van een lauw drankje wordt  niemand gelukkig. Gelukkig zijn er een aantal tips om je drank snel koud te krijgen. Wij selecteerden er drie.

1. Gebruik een keukendoek

Je zit in de tuin, beseft dat de blikken bier die koud staan op zijn, en hebt toch érg veel zin in nog een koel biertje. In dit geval is het handig om een keukendoek (denk aan een theedoek, maar keukenpapier kan bijvoorbeeld ook) helemaal nat te maken. Wikkel dit vervolgens rondom hetgeen dat je koud wilt krijgen. Om je drank snel koud te krijgen zet je het vervolgens een kwartier in je vriezer of diepvries. Binnen no time heb jij een lekker koel drankje.

drank snel koud

2. Gebruik een thermofles en je boor

We schreven eerder al over de gereedschapskist met koelkast. Zo blijft jouw drank koud tijdens het klussen. Je gereedschap zélf kan je ook gebruiken om je drank snel koud te krijgen. Hiervoor maak je een gat in de dop van een thermofles. Daar schroef je een bout in, waarna je de dop vastmaakt aan je boor. Pak het blikje dat je koud wilt hebben en bevestig dit met een elastiek aan de dop van de thermosmeter. Zet het vervolgens in een bak ijs. Zet de boor aan en laat het blikje  ronddraaien in de bak met ijs. Voordat je het weet is jouw drank snel koud.

3. Zout en ijs

Natuurlijk kun je wat ijsklontjes gebruiken om je drank snel koud te krijgen. Die ijsblokjes komen echter ook van pas om je blikje koud te krijgen. Leg je blik of fles in een grote schaal met ijsklontjes. Strooi er vervolgens zout bij en laat het geheel even staan. De snelheid waarmee je blikje koelt zal je verbazen.