Nog op zoek naar een lekker drankje voor in de zomer? We hebben hem gevonden. Jack Daniel’s gaat naast hun gebruikelijke whisky flessen deze zomer ook een nieuw drankje produceren: Jack Daniel’s Southern Peach. Het is gelukkig niet zo sterk als whisky, dus daar kun je wél een paar flesjes van drinken op een avond.

Jack Daniel’s Southern Peach

Naast de wereldberoemde whisky van de hand van Jack Daniel’s komt er nu dus een zomerse variant. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het mixdrankje een zoete en zomerse smaak van perzik. Het alcoholpercentage is een stuk minder sterk dan de bekende whisky. Met 4,8% is het zelfs minder dan een biertje of veel soorten speciaalbier. Dat het lekker licht is zorgt ervoor dat je er van door kunt drinken zonder compleet op je kop te gaan staan.

In Nederland is het maar weinig verkrijgbaar, dus sla die sixpacks in zodra je ze de kans krijgt. Dan weet je zeker dat je niet tekort komt voor de komende zomerborrels.

jack daniel's southern peach

Voor de whiskyliefhebber

Voor de liefhebbers van whisky en/of het merk is de Jack Daniel’s Southern Peach dus een lekkere afwisseling. Het kan een lekkere, frisse afwisseling bieden op de whisky die je normaal gesproken drinkt. Het scheelt dat je veel kanten op kunt met whisky. Er zijn zoveel soorten dat het soms lastig kan zijn om whisky goed te proeven en je favoriete smaak en soort uit te kiezen. Ben je niet zo van het drinken maar houd je wel van de smaak, zijn hier ook culinaire mogelijkheden. Met whisky kun je namelijk ook lekkere whiskysauzen maken, die je combineert met je friet of barbecue-vlees.

Hou je nou niet van de perziksmaak van de Jack Daniel’s Southern Peach, dan is er genoeg andere keus. Ze hebben namelijk ook de smaken Lynchburg Lemonade, Cherry Lemonade en Southern Citrus. De vraag is of ze overal zo gemakkelijk verkrijgbaar zijn, maar als je ze in handen krijgt is het genieten geblazen.