Wealth

Dit is het gemiddelde salaris van een trambestuurder

trambestuurder salaris

Hoeveel verdient een trambestuurder eigenlijk? Als je ooit hebt overwogen om de tram op de rails te besturen, ben je vast benieuwd naar het gemiddelde salaris en de arbeidsvoorwaarden van een trambestuurder. We onthullen wat zij gemiddeld verdienen en welke extra's ze kunnen verwachten.

Het gemiddelde salaris van een trambestuurder

Als trambestuurder in Nederland kun je rekenen op een gemiddeld maandsalaris van 2.200 euro bruto, op basis van een veertigurige werkweek. Niet slecht, toch? Maar dat is nog niet alles. Het minimale startsalaris ligt rond de 1.500 euro per maand, wat, eerlijk is eerlijk, aan de lage kant is. Dat is lager dan het gemiddelde startsalaris van een buschauffeur. Naarmate je meer ervaring opdoet, zal je salaris groeien.

Het maximale salaris voor trambestuurders bedraagt 2.900 euro bruto per maand. Een fijne beloning voor het veilig vervoeren van passagiers door de stad. Bovendien is het belangrijk op te merken dat dit salaris is gebaseerd op een standaard veertigurige werkweek.

Het salaris van een trambestuurder hangt af van leeftijd en ervaring. Als je net begint, kun je verwachten dat je in de lagere zone zit. Als je ervaring opdoet en je vaardigheden toenemen, zal je salaris stijgen. Voor de bestuurders die meer dan vijf jaar in het vak zitten, begint het salaris op ongeveer 85 procent van het maximale bedrag. Dit betekent dat je tussen de 2.465 euro en 2.900 euro bruto per maand zou kunnen verdienen.

Niet alleen een salaris

Als trambestuurder krijg je niet alleen een maandelijks salaris, maar ook een aantal secundaire voorwaarden. Zo kun je genieten van vakantiedagen, ADV-dagen om extra vrije tijd te verdienen, bedrijfskleding om professioneel voor de dag te komen, een spaarloonregeling om voor de toekomst te sparen, en een levensloopregeling om financiële zekerheid te hebben.

Bonussen en winstdeling voor veteranen

Voor de echte veteranen in het vak, de trambestuurders met meer dan vijf jaar werkervaring, zijn er vaak extraatjes te verwachten. Naast het hogere salarispercentage kunnen zij rekenen op bonusregelingen en winstdeling. Een mooie beloning voor hun toewijding en ervaring in het besturen van de trams.

Header: Massimo Catarinella.
Afbeelding 2: Oxyman.