Wealth

Loonstrookje komt zo: Dit is het gemiddelde salaris van een buschauffeur

salaris buschauffeur

Zoek je een carrière waarbij je veel van de Nederlandse wegen ziet? Dan heb je misschien weleens gedacht aan het beroep van buschauffeur. Maar wat verdient een buschauffeur eigenlijk? Dit is het gemiddelde salaris van een buschauffeur.

Wat is het gemiddeld salaris van een buschauffeur?

Het beroep van buschauffeur kan een aantrekkelijke optie zijn voor jonge mannen op zoek naar een stabiele loopbaan. Het gemiddelde bruto maandsalaris van een buschauffeur in Nederland, op basis van een veertigurige werkweek, ligt volgens Nationaleberoepengids.nl rond de 2.242 euro. Dat is lager dan het gemiddelde salaris van een bierbrouwer. Als je net begint als buschauffeur, kun je rekenen op een maandsalaris van ongeveer 1.663 euro.

Salaris groeit naarmate ervaring toeneemt

Net zoals bij veel andere beroepen, neemt het salaris van een buschauffeur toe naarmate je meer ervaring opdoet. Als je een startende buschauffeur bent, verdien je rond het salaris van 1.663 euro per maand. Maar maak je geen zorgen; naarmate je meer ervaring op de weg hebt en jezelf bewijst als een goede chauffeur, zal je salaris groeien.

Na ongeveer twee jaar werkervaring kun je een salaris van maximaal 125 procent van het gemiddelde startsalaris verwachten, wat neerkomt op ongeveer 2.079 euro per maand. Met drie tot vijf jaar werkervaring zal je salaris variëren tussen 85 procent van het gemiddelde (1.906 euro per maand) en ongeveer 115 procent van het gemiddelde salaris (2.578 euro bruto per maand).

Als je meer dan vijf jaar ervaring hebt als buschauffeur, kom je in aanmerking voor een hoger salaris. Dit salaris begint bij ongeveer 8 procent van het maximale salaris en varieert tussen 2.398 en 2.821 euro bruto per maand.

Carrièrepad

Het beroep van buschauffeur biedt jonge mannen een interessante carrièreoptie. Met een gemiddeld bruto maandsalaris van 2.242 euro en de mogelijkheid om te groeien naarmate je meer ervaring opdoet, is het een beroep dat zeker de moeite waard is om te overwegen. Dus, als je geniet van autorijden, klantgericht bent en het leuk vindt om onderweg te zijn, kan het beroep van buschauffeur jouw ideale carrièrepad zijn.

Toch niet zo’n mensenmens, maar wel een asfaltliefhebber? Dan is vrachtwagenchauffeur misschien meer wat voor jou. Lees hier alles over het gemiddelde salaris van een vrachtwagenchauffeur.