Wealth

Uit dit onderzoek blijkt dat geld wel degelijk gelukkig maakt

geld maakt gelukkig Gewoonvoorhem

Stiekem willen we het allemaal: stinkend rijk zijn. Algemene wijsheid leert ons echter dat dit niet iets is waar je gelukkig van wordt. Wat nou als dit helemaal niet waar blijkt te zijn? Wetenschappers van de Purdue Universiteit een onderzoek gedaan over de hoeveelheid geld waar een mens het meest gelukkig van wordt.

Geld maakt gelukkig, als je een ton per jaar verdient

De wetenschappers hebben een vragenlijst opgesteld, deze hebben ze bij maar liefst 1,7 miljoen mensen over de hele wereld afgenomen. Uit die vragenlijst kwamen twee interessante cijfers naar boven. Bij een jaarinkomen van 95.000 dollar zijn mensen het meest tevreden over hun leven. Dit is dus maar een ongelooflijk klein deel van de maatschappij.

Misschien dat je voor een goede emotionele gesteldheid niet zo rijk hoeft te zijn? Fout, de mensen die het op emotioneel gebied het beste voor elkaar hebben zijn degenen die tussen de 60.000 en 75.000 dollar per jaar verdienen. Misschien is het dus toch beter om door te studeren, voor je eigen bestwil.

De sterren worden ongelukkig van geld

Allemaal leuk en aardig zo’n onderzoek. Maar als we de populairste beroemdheden van dit moment mogen geloven klopt er niks van. Geld maakt volgens hun toch zeker niet gelukkig. Geloof je het niet? Bekijk dan maar onderstaande video. In deze inspirerende clip leggen onder andere Russel Brand en Jay-Z uit waarom zij vinden dat geld niet gelukkig maakt.

Watch on YouTube

In de ogen van ‘s werelds grootste sterren zorgt geld er voor dat je de belangrijkste zaken in het leven, zoals familie en vrienden uit het oog kan raken. Ook kun je een grote sociale druk ervaren van mede-grootverdieners om meer geld te vergaren. Dit leid alleen maar tot stress en minder vrije tijd. Volgens de wijze woorden van Jay-Z gaat het allemaal om de juiste balans. Je kunt gelukkig zijn met een paar miljoen op de bank, maar dan moet je wel de tijd vrijmaken om te genieten van al dat geld.

Mocht jij nou de gelukkige eigenaar zijn van een flinke smak geld, maar ben je bang dat je hierdoor net iets te veel uit gaat geven? Niet getreurd, gelukkig is er een armband die je schokt als je te veel geld uitgeeft.