Soms komt het voor dat jij er wel zin in hebt, maar zij niet. Misschien heeft ze toevallig die ene keer minder zin in seks, of heeft ze structureel een lager libido. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het is fijn om het ook tussen de lakens goed met elkaar te kunnen vinden en er ontstaat wrijving in een relatie waarin er teveel verschillen zitten in de verwachtingen van het seksleven. Heeft zij minder vaak zin (dan eerst) in vergelijking met jouw behoeften? Dan is het misschien handig om even te kijken naar deze mogelijke oorzaken.

Slaaptekort is slecht voor de seks

Vermoeidheid leidt tot vele nadelige fysieke gevolgen, maar een verminderd libido is daar één van. Sterker nog, slaaptekort is een echte killer voor het seksleven. Zij voelt zich waarschijnlijk ook niet heel erg sexy tussen al het gapen door. Maak daarom een goede nacht (of een paar) en kijk wat de volgende dag brengt. Die paar uurtjes extra per nacht kunnen wonderen doen.

Relatieproblemen

Het kan zijn dat jullie seksleven een weerspiegeling is van hoe het gaat met jullie relatie in het algemeen. Een goede persoonlijke relatie is voor haar vaak het aansluitingspunt voor een goed seksleven. Emotioneel moet het goed zitten, voordat het er fysiek ook lekker van komt. Ken je de term goedmaakseks nog? Die komt ook niet uit de lucht gevallen. Zodra jullie eenmaal iets hebben bijgelegd kan het libido zomaar de pan uit rijzen.

seks

Alcohol

Een paar drankjes kunnen goed zijn voor de avonturen die je met elkaar beleeft in bed. Maar zodra de grens is overschreden en ze te dronken is, raakt ze, zoals deskundigen het zeggen, emotioneel verdoofd. Dit is funest voor het libido en daarmee de seks. Gooi er daarom samen niet teveel drankjes in als je nog plannen hebt voor vanavond.

Zelfbeeld

Je bent zo sexy als je je voelt. Als een vrouw zich niet sexy voelt zal er ook minder snel seks plaatsvinden. Het is daarom belangrijk om de sfeer een steuntje in de rug te geven en te proberen bij te dragen aan haar zelfbeeld. Complimentjes helpen hierbij, maar ook samen lingerie uitzoeken en een romantische sfeer in de slaapkamer. Dit helpt waarschijnlijk niet eens alleen voor haar eigen libido maar ook voor dat van jezelf.

seks

Stress

Veel stress is net als slaaptekort een echte killer voor de seks. Het is veel lekkerder om mentaal ontspannen te zijn wat ervoor zorgt dat ze ook fysiek ontspannen is en daar wat mee kan. Drukte op werk kan gebeuren en daar heb je zelf soms ook misschien wel last van. Het is belangrijk daar doorheen te gaan en rustiger tijden af te wachten. Er gebeurt wat met je eigen lichaam als je geen seks hebt, maar dat is dan eenmaal zo.

Medicatie

Geneesmiddelen als antidepressiva en bloeddrukmedicatie kunnen invloed uitoefenen op het libido van een persoon. Als dit het geval is, is dat natuurlijk zonde. Mocht je zeker weten dat dit soort medicijnen de oorzaak zijn van minder seks en jullie willen dat verhelpen, kun je met de dokter in overleg over andere of minder medicatie. Doe dit echter nooit zelf zonder overleg met de arts.