Over de hele wereld zitten mensen nu massaal thuis, met vaak minder te doen dan normaal. Dan worden dus overal de (spel)computers aangezet om de toffe games die je nog had weer nieuw leven in te blazen. Er is een aantal spellen dat juist in deze tijden een enorme comeback beleeft. Deze 3 games schieten er bovenuit en breken oude records van spelersaantallen. Hier staat de nieuwe Call of Duty: Warzone nog niet tussen, die wel precies op het juiste moment gelanceerd lijkt te zijn.

De meest gespeelde games

SteamCharts houdt bij hoeveel bepaalde games worden gespeeld wereldwijd. Hier is te zien dat sinds de uitbraak van het corona-virus er enorme pieken zijn ontstaan in spelersaantallen. Mensen zitten thuis en gaan weer gamen. Hier kijken we naar de getallen van de populaire spellen Counter-Strike: Global Offensive, GTA V en Tom Clancy’s Rainbow Six Siege.

Counter-Strike: Global Offensive

Dit spel, dat in 2012 uitkwam, heeft een enorme comeback gekregen de afgelopen maand. Het oude record komt uit april 2016, toen 850.485 mensen het spel speelden. Maar het hoogst gemeten aantal spelers in de laatste 30 dagen staat op 1.054.983 gamers. Dit is het aantal personen dat speelt op hetzelfde moment. De maand februari 2020 heeft ook een record gezet met een gemiddeld aantal spelers van 543.979.

Grand Theft Auto 5

Het spel dat alweer 5 jaar geleden uitkwam heeft in de releasemaand april 2015 het oude record gevestigd. Dat record is als enige van deze drie games niet verbroken. Wel zijn we er dicht in de buurt gekomen. in april 2015 waren er 360.761 mensen die het spel tegelijk speelden, de afgelopen 30 dagen waren dat er 226.242. Zo krijgt het populaire spel toch nog een mooie revival voordat de nieuwe GTA6 gereleased wordt.

games

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Dit spel is ook in april 2015 gelanceerd en het laatste record komt uit 2018. Toen hadden 176.208 spelers op hetzelfde moment hun games erbij gepakt en zijn ze dit gaan spelen. Nu iedereen weer tijd heeft om thuis te gamen is er een nieuw record: 196.112 mensen speelden dit tegelijkertijd in de laatste 30 dagen. De getallen van Steamcharts liegen niet: we gaan weer massaal gamen dankzij deze pandemie.