Fortnite is tot op heden het meest populaire game ooi, maar de kans dat die status gaat veranderen is groot. Ooit was Fortnite de enige in zijn soort, maar inmiddels is duidelijk dat Call of Duty een poging doet om Fortnite van de troon te stoten met Call of Duty: Warzone.

Call of Duty: Warzone versus Fortnite

Het concept van CoD doet erg sterk denken aan Fortnite. Ook hier wordt een grote groep andere gamers losgelaten op een eiland en barst de strijd om te overleven in alle hevigheid los. Nog mooier: de game is gratis te downloaden. Uiteraard is dit niet zonder reden. Door het gratis aan te bieden zal het voor veel Fortnite-liefhebbers verleidelijk zijn om zich over te gevan aan het spelen van Call of Duty. Om het extra interessant te maken is er binnen Call of Duty naast de Battle Royal modus ook nog een andere spelmodus genaamd ‘plunder’. De bedoeling in die modus is dat je zoveel mogelijk geld gaat verzamelen door opdrachten uit te voeren.

call of duty

Platform-onafhankelijk gamen

Call of Duty: Warzone is zowel geschikt voor PS4 als Xbox One. Daarnaast kun je het ook downloaden op een Windows PC of laptop. Je kunt de game platform-onafhankelijk spelen, met andere woorden, het maakt niets uit welke console de andere spelers gebruiken. Dat is niet uniek, maar wel bijzonder en een goede manier om meerdere gamers aan je te binden vanuit het perspectief van de makers.

Solo-modus

Gamen is natuurlijk leuk om te doen met je vrienden, maar waarom zou je als je ook gewoon de beschikking hebt over een solo-modus. Zo kun je het spel dus ook alleen spelen en hoef je, lekker egoïstisch, geen rekening te houden met anderen. Overigens maakt het voor het spel zelf niks uit. Zo blijft de basis hetzelfde en spring je ook in de solo-modus met 150 man naar beneden. Het verschil dat er nu dus geen 50 teams van drie spelers zijn, maar 150 teams met elk 1 speler. Je hoeft dus niet bang te zijn voor wraakacties van teamleden. Nadeel: je kunt wel van meerdere kanten worden beschoten.

Verschil met Fortnite

Nog een leuk verschil met Fortnite, ga je ‘dood’, dan is het einde oefening bij Fortnite. Je voelt het al, dat kan niet bij Call of Duty. Ga je dan namelijk dood, dan kun je door het spelen van mini-games weer tot leven komen. Ideaal dus. Of Call of Duty: Warzone net zo populair gaat worden als Fortnite moeten we even afwachten, de game bevat in ieder geval wel een aantal leuke ingrediënten.

Download het spel hier.