De gamewereld ontwikkelt zich maar door en door. Binnenkort komt de nieuwe Call of Duty uit en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Maar dat spellen niet meer alleen bedoeld zijn voor de populaire Playstations en Xboxen werd afgelopen week wel duidelijk, toen na lang wachten eindelijk Mario Kart Tour werd gelanceerd voor op je telefoon. Laat de roodgemutste racer nu maar even links liggen, want vanaf vandaag is ook Call of Duty: Mobile officieel te spelen op je smartphone.

Call of Duty: Mobile

Activision heeft vandaag officieel de mobiele versie van Call of Duty gelanceerd waardoor we legendarische game nu niet alleen thuis, maar overal kunnen spelen. De download is per direct beschikbaar voor iOS- en Androidapparaten. Call of Duty: Mobile is een multiplayer-game waar je met wel 100 mensen in één map kunt spelen. Het spel is volledig gebouwd op iconische elementen uit de eerdere versies van CoD. Zo komt bijvoorbeeld Battle Royale (uit Black Ops 4) terug en speel je op de klassieke maps als Nuketown en Fire Range.

Downloaden en gaan

Nadat je het spel gedownload hebt krijg je toegang tot vier verschillende game-modes. Voor alle echte Call of Duty fans is het één groot feest van herkenning. Ook in de mobiele versie Call of Duty: Mobile krijg je de mogelijkheid om alles volledig naar je eigen hand te zetten. Zo zijn de load-outs volledig aan te passen en kies je zelf precies welke wapens je het liefste gebruikt. Uiteraard moet je wel hard werken om te krijgen wat je wil: door middel van gamen speel je nieuwe opties en mogelijkheden vrij. Dit alles om jouw game naar een hoger level te tillen.

Natuurlijk is het even wennen en zal bij deze versie niet je controller maar je telefoon door de kamer vliegen wanneer je verliest, maar het is absoluut het spelen waard. Call of Duty: Mobile is gratis te downloaden en er zullen de komende maanden gratis content-updates bij komen. Zeg maar dag tegen de afspraken van de rest van de dag (of week): je download hem hier.

Call of Duty: Mobile voor iOS
Call of Duty: Mobile voor Android