Geduld is een schone zaak, maar bij de fans van GTA begint men langzaam door de voorraad heen te geraken. Het wachten op GTA 6 duurt inmiddels al jaren en met de lancering (waarschijnlijk) binnen handbereik neemt de hoeveelheid geruchten in rap tempo toe. De nieuwste toevoeging aan de geruchtenstroom: de datum van aankondiging zou bekend zijn.

Geruchtenmolen draait door

Je kent het vast wel: je blaas is vol en je moet naar het toilet. Op het moment dat je weet dat er een wc in de buurt is stijgt de nood ineens aanzienlijk. Dat is een beetje wat er met GTA 6 gebeurt. Jarenlang wachten we al, en ging dat redelijk commotie-loos. Nu het er op lijkt dat een lancering dichterbij komt, neemt de gekte en zoektocht naar informatie toe. Iedereen lijkt wat te (willen) weten en slingert de nieuwe info te pas – en soms te onpas- de wereld in.

GTA 6

Vandaag kwam er een nieuwe toevoeging aan de reeks geruchten over GTA6: de dag van de aankondiging zou bekend gemaakt zijn.

Aankondiging GTA 6

Het nieuwste ‘nieuws’ komt van een anonieme gebruiker op 4Chan. Hij (of zij) plaatste een bericht met daarbij een datum. Wat er precies gaat gebeuren staat er niet bij, maar iedereen gaat er vanuit dat dan de eerste officiële aankondiging van de game zal plaatsvinden. Dit zou op maandag 25 maart het geval zijn.

Op waarheid gebaseerd of een gevalletje wishfull thinking? Wij weten het niet. Tot op heden bestaat de informatie die we hebben allemaal uit forum-berichten en anonieme voorspellingen. Rockstar Games laat nog helemaal niets los over GTA 6 en wat we kunnen verwachten.

Wat kunnen we verwachten?

Op 25 maart zouden we te weten komen wanneer GTA 6 te spelen is én op welke consoles het pel uitkomt. Geruchten van hetzelfde forum zijn eerder al vaak waar gebleken. Iets wat een beetje hoop geeft voor deze speculatie.