Je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. En ja, het wordt echt gemaakt. Een snackie en mooiste van alles is dat-ie binnen 12 minuten in de airfryer klaar is.

Recepten uit de airfryer

Er zijn al de raarste dingen bedacht om de frikandel te eren. Zo hadden we een paar jaar terug het fenomeen ‘de oliedel‘. Hier combineerde oliebollenbakkers de ambachtelijke smaak van de oliebol met die van een frikandel. De frikandel quiche is weer zo’n prachtige ontdekking waarvan we niet wisten dat we het hadden. Bekijk hieronder het recept.

Recept voor een frikandel quiche

Geloof het of niet, het enige wat je nodig hebt zijn een aantal (5) frikandellen, 5 pakken bladerdeeg, curry (of curry ketchup) en een springvorm/pushpan. De bladerdeeg is het geheime wapen van dit recept dus zorg ervoor dat je genoeg in huis haalt.

Ten eerste bedek je de springvorm met bladerdeeg. Vervolgens breek je de frikandellen in stukjes en verdeel je ze over het bladerdeeg. Daar overheen smeer je wat curry en als laatste vorm je de bovenkant weer met wat bladerdeeg. Nu is de frikandel quiche klaar om in de airfryer te gaan. Slechts 12 minuten op 200 graden en klaar is kees!

Bekijk hieronder het filmpje om precies stap voor stap te zien hoe je de perfecte frikandel quiche bereid. Eet smakelijk!