Sports

8 veelvoorkomende fouten bij het bankdrukken

Fouten bij bankdrukken

‘Hoeveel kilo til je?’, Is een vraag die menig sportschoolfanaat wel eens gehoord heeft. Bankdrukken is ook één van de populairste oefeningen in de gym. Maar niet iedereen voert deze oefening even goed uit. Wij behoeden je voor 8 veelvoorkomende fouten bij het bankdrukken.

8 veelvoorkomende fouten bij het bankdrukken

Iedereen wil natuurlijk zoveel mogelijk bankdrukken, maar dat moet je natuurlijk wel verantwoordelijk doen. Let dus op dat je één van deze veelvoorkomende fouten bij het bankdrukken vermijdt.

1. Je laat je ellebogen te laag zakken

Veel mensen laten hun ellebogen te laag zakken tijdens het bankdrukken. Dit is alles behalve goed voor je spieren en pezen.

2. Je laat de stang niet zakken tot de borst

Let erop dat je de stang helemaal laat zakken tot je borst. Nadat de stang je borst heeft aangetikt, kan je ‘m weer omhoog duwen. Dit is ongetwijfeld één van de meest voorkomende fouten bij het bankdrukken.

3. Je tilt je hoofd op

Laat je hoofd liggen tijdens het bankdrukken! Een veelvoorkomende fout bij het bankdrukken is dat je het hoof lichtelijk optilt. Hierdoor voer je de oefening niet correct uit.

4. Een te wijde grip

Je moet de stang stevig en goed vasthouden. Let er dus op dat je ‘m niet te wijd grijpt.

5. De stang laten ‘stuiteren’ op de borst

Je borst is geen hulpsteuntje bij het bankdrukken. Let er dus op dat je de borst ook niet gebruikt als rustpunt of trampoline. Je moet het allemaal alleen met je armen doen.

6. Polsen laten buigen

Je moet een goede grip hebben tijdens het bankdrukken. Daarom is het belangrijk om je polsen niet te buigen tijdens de oefening. Hierdoor leg je onnodig veel druk op de polsen, waardoor het zelfs gevaarlijk kan worden.

7. Vergeet je rug niet te buigen

Het is verstandig om je rug licht te buigen tijdens het bankdrukken. Hierdoor kun je meer kracht zetten en wordt de oefening dus makkelijker. Een simpele maar veelvoorkomende fout bij het bankdrukken.

8. Zet je voeten stevig op de grond

Sommige mensen vergeten hun voeten op de grond te zetten. Hierdoor kun je echter veel meer kracht zetten. Deze veelvoorkomende fout bij het bankdrukken belemmert dus je prestaties.

Aan het trainen voor een sixpack? Let op de veelvoorkomende fouten tijdens het trainen van een sixpack.