Veel workout-fouten worden gemaakt bij het trainen van de buikspieren. Dat is vrij logisch, iedereen wil zo snel mogelijk een kogelharde sixpack. Maar pas op, maak onderstaande fouten niet. De fouten bij het trainen voor een sixpack die we je gaan voorleggen zijn veelvoorkomend en belemmeren alleen maar de weg naar jouw ideale wasbordje.

Fouten bij het trainen voor een sixpack

Het is niet makkelijk, een sixpack kweken. Je moet er een goede aanleg voor hebben, een goede motivatie en je moet elke keer maar weer hard blijven trainen. Misschien heb je deze fouten ook wel eens gemaakt. Probeer ze vanaf nu te voorkomen.

1. Doe de buikspieroefeningen niet te snel

De buikspieroefeningen moet je in een rustig tempo doen, te snelle herhalingen kan belastend zijn voor de spieren. Door het tempo laag te houden, zullen de buikspieren ook beter aanvoelen.

2. Train alle buikspieren

Door alleen sit-ups te doen zal je niet het gewenste resultaat krijgen. Een van de meest gemaakte fouten bij het trainen voor een sixpack is dat niet alle buikspieren getraind worden. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de schuine buikspieren, bovenste of onderste buikspieren. Bij voldoende afwisselingen van sixpack-oefeningen zul je zien dat je eerder resultaat hebt.

fouten bij het trainen voor een sixpack

3. Denken dat abs alleen in de keuken worden gemaakt

Niet voor iedereen geldt dat je door afvallen ook een goede sixpack kweekt. Voor veel mensen betekent het meer doen dan alleen diƫten. Ga aan de slag! Trainen, trainen en nog eens trainen. Zonder doorzettingsvermogen geen sixpack.

4. Trainen met te weinig weerstand

De buikspier is een spier die tegen veel klappen en stoten kan. Wees ook niet bang om eens wat extra weerstand te gebruiken. Behandel de buikspieren net zoals je andere spieren en verhoog naarmate je langer bezig bent ook de weerstand. Probeer het uiterste uit je workout te halen door af en toe iets meer gewicht te gebruiken.

5. Pijn aan de onderrug

Wanneer je bij het trainen voor een sixpack last krijgt van je onderrug doe je iets verkeerd. Vaak ben je te overbelast. Probeer eens alleen je bovenrug te buigen of reverse crunches. Dit is vaak net zo effectief en zorgt voor minder belasting van je onderrug.