Boetes rijden kent vele vormen. De één gaat net iets te hard bij een 50 km/u flitspaal en een ander maakt het zo bont dat hij (of zij) in de top 8 meest extreme snelheidsovertredingen van Europa belandt. Maar de aller extreemste (en vreemdste) flitsboete die we ooit hebben gehoord is toch wel de volgende. Deze Ford Focus-bestuurder werd geflitst met 703 km/u. Hoe dan?

Flink geflitst in de Ford Focus

We snappen het, deze informatie levert een goede error in je hoofd op. Waarschijnlijk is dat nog niets vergeleken met de error die deze Italiaanse Fors Focus-bestuurder ervoer toen hij deze boete op de deurmat kreeg. Hij zou geflitst zijn met 703 km/u in zijn Ford Focus. Dat zou meer dan 10 keer de maximale snelheid zijn geweest.

Ford Focus

De wagen heeft een maximumsnelheid van 250 km/u, de geflitste snelheid is dan ook bijzonder onwaarschijnlijk en moet wel het gevolg zijn van een storing. Eenmaal van de schrik bekomen besefte ook de Italiaan dat er waarschijnlijk sprake is van een vergissing en hij belde het lokale snelwegcomité om de boel op te lossen.

De boete blijft gewoon staan

Je zou denken dat de kous hiermee af zou zijn, maar niets is minder waar. De bekeuring van de Ford Focus-bestuurder werd niet ingetrokken. De snelheid van 703 km/u blijft staan en de man zal de portemonnee moeten trekken. Pas wanneer hij de boete van 850 euro heeft betaald (en de 10 strafpunten op zijn rijbewijs zijn bijgetekend) zou de man protest kunnen aantekenen.

ford focus

De ongeloof bij de man (en bij ons) is redelijk groot. Want hoe kan iemand echt denken dat hij überhaupt de 703 km/u heeft aangetikt? Zelfs in de gloednieuwe Lamborghini Sián Roadster zijn deze snelheden ondenkbaar. Laat staan in een standaard Ford focus. We hopen voor de beste man dat hij zijn gelijk snel krijgt en dat de betreffende flitspaal van een kleine check wordt voorzien. Tot die tijd: vermijdt de rondweg bij de stad Offagna, als je bizarre boetes wil voorkomen.