Nog niet heel lang geleden werden we getrakteerd op de Lamborghini Sián Coupé en met ‘we’ bedoelen we de 63 gelukkige zielen die een exemplaar wisten te bemachtigen. Al snel rees de vraag of er ook een roadster-variant zou komen en voilá, daar is ‘ie: de Lamborghini Sián Roadster.

Lamborghini Sián Roadster

Daar waar de vorige Sián al redelijk exclusief te noemen was doen ze er bij de Lamborghini Sián Roadster nog een schepje bovenop (of vanaf, is maar hoe je het ziet). Van deze Roadster zijn er maar 19 exemplaren gemaakt.

Lamborghini Sián Roadster

Het grootste verschil van de Lamborghini Sián Roadster ten opzichte van zijn broertje is het gebrek aan een dak. Alles of niets, moeten de ontwerpers hebben gedacht. Het is rijden met of zonder dak en in dit geval zonder.

Aventador als basis

Net als bij de coupé is ook de Lamborghini Sián Roadster gebaseerd op de Aventador. Al is er bij dit nieuwe model wel flink gesleuteld. De wagen beschikt, net als de Sián coupé, over 785 pk, afkomstig van een 6,5-liter V12. Deze vinden we niet onder de motorkap, maar achter de voorstoelen. Naast deze power is de V12 ook nog eens gekoppeld aan een 34 pk sterke elektromotor. Het systeemvermogen komt hiermee op een dikke 818 pk te liggen.

Lamborghini Sián Roadster

Leuk, die info, maar wat betekent het voor de prestaties? Van 0-100 gaat met de Lamborghini sián Roadster in slechts 2.9 seconde. Trap je hem volledig in, dan til je de snelheidsmeter tot een maximum van 350 km/u.

Om het design kun je niet heen

Maar ook in stilstand is de Lamborghini Sián Roadster een imposante wagen. De scherpe hoeken, opvallende verlichting en agressieve uitstraling maakt het een wagen waar het hart van menig autoliefhebber ongekend snel van gaat kloppen.

y0vyltkb7uxy_800 mf2yspabqg7s_800 ybzy2ntb53bv_800

Voor wie de boot gemist heeft bij de Sián Coupé en dacht te scoren bij dit nieuwe model: helaas. De 19 exemplaren van de Lamborghini Sián Roadster zijn al lang en breed uitverkocht. Over de exacte prijs maakt Lamborghini dan ook niet echt iets bekend: ze zijn toch al uitgedeeld. Gelukkig hebben we de beelden nog. Om de pijn te verzachten kun je altijd nog voor de Lego Lamborghini gaan. Stuk betaalbaarder.