Er zijn de laatste tijd wat rare gevechten voorbij gekomen. Denk bijvoorbeeld aan de Boxing Influencers en het gevecht tussen de 54 jarige Mike Tyson en de 51-jarige Roy Jones Jr. Vannacht is er echter een nóg opmerkelijker gevecht bevestigd. Floyd Mayweather trekt zijn bokshandschoenen weer aan en gaat vechten tegen de (veel jongere) populaire YouTuber Logan Paul.

Floyd Mayweather

The Maverick, met al zijn ervaring, komt dus opnieuw terug uit zijn pensioen. Dit is niet voor het eerst.  In december 2018 nam hij het op tegen een jonge bokser genaamd Tenshin Nasukawa. De Japanner moest het gevecht na twee minuten al opgeven. Nu mag hij het dus weer laten zien tegen een, op het eerste oog, veel zwakkere tegenstander. Op 20 februari staat Floyd Mayweather oog in oog met Logan Paul.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Floyd Mayweather (@floydmayweather)

Logan Paul

Logan Paul is een Amerikaanse YouTuber. Sinds een aantal jaar is hij ook een succesvol podcast-host. Het YouTubekanaal van de podcast heeft inmiddels al 2.6 miljoen abonnees. Zijn eigen kanaal is ook razend populair. Met 22.6 miljoen abonnees is hij één van de grootste YouTubers ter wereld. Sinds kort daagt hij YouTubers en andere personalities uit om te vechten. Tot nu toe zonder al te veel succes. zo won de Engelse KSI in een aantal rondes van hem. Nu zoekt hij het dus hogerop. Hij daagt één van de grootste boks-iconen ooit uit. Het word het gevecht van zijn leven. Floyd Mayweather lijkt op het eerste gezicht een maatje te groot voor Logan Paul, maar je weet het nooit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Logan Paul (@loganpaul)

20 februari 2020: Floyd Mayweather vs. Logan Paul

Op 20 februari staat het gevecht tussen Floyd Mayweather en Logan Paul op de planning. Het is live te volgen via Pay-per-View. De twee staan tegenover elkaar in Japan. Er gaat vast een astronomisch bedrag mee gemoeid. De beste man heet niet voor niks Floyd ‘Money’ Mayweather.