Hij nam het als eens op tegen – en versloeg-  The Notorious en sloot daarmee een indrukwekkende vecht-carrière af. Nu lijken de pijlen te zijn gericht op the undefeated. Geruchten gaan dat Russische Khabib een duizelingwekkend bedrag aangeboden heeft gekregen om het op te nemen tegen de inmiddels ‘gepensioneerde’ Mayweather op te nemen in Saudi Arabië.

Voor niets komt de zon op

De rijke olie-company zou naar zeggen omgerekend zo’n  93.7 miljoen dollar hebben geboden aan Khabib om het op te nemen tegen de inmiddels gepensioneerde Floyd Mayweather. Flink bedrag, zou je zeggen, maar als we de bronnen van The Sun mogen geloven kunnen ze nog wat dieper in de buidel tasten. Mayweather is niet van plan om voor dit ‘kleingeld’ een rentree te maken. Tja, je heet Floyd ‘Money’ Mayweather of niet.

Money Mayweather onthult z’n prijskaartje

Tijdens zijn tour door de Uk afgelopen maand liet Mayweather al een beetje doorschemeren dat ‘ie niet van plan is om voor weinig terug de ring in te stappen. Volgens hem zijn er twee namen nu en dat zijn Conor McGregor en Khabib. Wat betreft Mayweather is het duidelijk: 600 miljoen dollar is wat het kost.

 

De reden dat hij zo hoog inzet is omdat hij een groot risico loopt. De voormalig vechter is uit de sport gestapt met een ongekend hoge status. In 2017 sloot hij zijn carrière af met een overwinning op niemand minder dan McGregor en hoorde hij bij de grootste vechters of all time. Door het maken van een rentree zet hij dit op het spel, met het risico te verliezen en zijn roem-status te verliezen.

If it makes money, it makes sense

Eerder dit jaar dolde Mayweather al een beetje met zijn volgers door de volgende post te plaatsen.

Deze post is vooralsnog door geen enkele partij officieel bevestigd, wel kwam McGrgor al snel met een respons. Wat hem betreft is het een deal, en is hij helemaal klaar om deze keer wél van Mayweather te winnen.

Khabib ziet het wel zitten

Wat betreft Khabib mag de match wel op poten worden gezet. Hij daagde Mayweather uit voor een gevecht van 12 rondes. De eerste 11 rondes zouden bestaan uit puur boksen, de twaalfde uit een MMA-ronde.

De vraag blijft of het gevecht tussen Khabib en en de oud-vechter echt ooit gaat plaatsvinden. De twee zijn er duidelijk over: het gevecht is een money-gravb fight., Beide partijen gaan voor het harken van een flink geldbedrag. Vinden we een investeerder die bereid is deze bedragen te betalen, dan zou het zo maar eens kunnen dat Khabib degene is waarvoor Floyd Money Mayweather nog één keer uit zijn hol gekropen komt om de wereld te laten zien of hij nog steeds de legendarische vechter is zoals hij nu in de geheugens gegrift staat.