De 45-jarige Floyd Mayweather gooit de handdoek nog niet in de ring. De bokslegende kan alvast een vliegticket naar Japan gaan boeken voor zijn volgende gevecht.

Het event

Dit keer neemt Floyd Mayweather het op tegen de Japanse MMA vechter Mikuru Asakura. De twee zijn te zien in een event van Rizin Fighting Federation ergens in september. De wedstrijd zal te zien zijn via de nieuwe Rizing Fight Pass. Meer details over het event worden later bekend gemaakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MMA Junkie (@mmajunkie)

Floyd Mayweather nog niet uitgevochten

Het laatste officiële gevecht van Mayweather vond plaats in 2017. ‘Money’ nam het toen op tegen voormalig UFC-kampioen van twee divisies: Conor McGregor. Het eerste uitstapje na zijn professionele carrière was in 2018. Mayweather vocht in een onofficiële wedstrijd tegen de Japanse kickboks-ster Tenshin Nasukawa. Hij sloeg Nasukawa drie keer naar de grond in de openingsronde. Daarna besloot het team van Nasukawa de handdoek in de ring gooide.

Misschien wel het meest opmerkelijke onofficiële gevecht van Mayweather was vorig jaar juni. De bokser nam het op tegen YouTuber Logan Paul. Dat gevecht duurde acht rondes zonder dat er een winnaar werd toegekend. De recentste onofficiële wedstrijd van Mayweather was tegen zijn voormalige trainingspartner Don Moore in mei.

Boxing Hall Of Fame

Floyd Mayweather is afgelopen weekend opgenomen in The International Boxing Hall Of Fame door gedurende zijn bokscarrière met vijftig wins ongeslagen te blijven. De bokslegende kon de tranen niet meer inhouden tijdens zijn speech.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floyd Mayweather (@floydmayweather)

Mikuru Asakura als nieuwe tegenstander

Wie is Mikuru Asakura, de nieuwe tegenstander van Floyd Mayweather? De Japanner vocht de laatste twaalf gevechten al onder de Rizing vlag. De 29-jarige heeft in zijn MMA lichtgewicht carrière zestien keer gewonnen en drie keer verloren. Asakura heeft in 2022 nog niet gevochten. Wel is hij vorig jaar drie keer actief geweest. Daarvan heeft hij de laatste twee wedstrijden gewonnen door Kyohei Hagiwara and Yutaka Saito te verslaan. De MMA-vechter heeft acht knock-outs op zijn naam staan. Zijn meest recente knock-out was tegen Satoshi Yamasu tijdens de eerste ronde.

De volledige persconferentie van Floyd Mayweather tegen Mikuru Asukura is hieronder te zien: