Na een korte radiostilte rondom Floyd Mayweather heeft hij weer van zich laten horen. Floyd Mayweather kondigt een nieuw gevecht aan dat binnen een paar maanden gaat plaatsvinden.

Floyd Mayweather kondigt nieuw gevecht aan

Het lijkt al eeuwen geleden dat Floyd Mayweather voor het laatst in de ring stond voor een competitief gevecht. In 2017 daagde ‘Money’ Mayweather UFC-kampioen Conor McGregor uit voor een gevecht in de ring, in plaats van zijn thuisbasis de octagon. Sindsdien heeft de Amerikaan alleen nog maar vriendschappelijke wedstrijden gebokst. Zijn laatste was in juni vorig jaar, toen hij het opnam tegen YouTube-ster Logan Paul. Beide mannen gingen met een miljoenenwinst naar huis.

Vriendschappelijke wedstrijd in Dubai

Ook het nieuwe gevecht van Floyd Mayweather gaat een vriendschappelijke wedstrijd worden. De 44-jarige ex-bokskampioen ziet het niet zitten om op zijn leeftijd nog competitief te vechten. Dat betekent natuurlijk niet dat deze man ‘all-in’ gaat voor zijn volgende gevecht. Volgens hem zijn de vriendschappelijke wedstrijden ervoor bedoeld om de sport te promoten. Het gevecht gaat dan ook plaatsvinden in Dubai, een plek waar de sport (nog) niet zo groot is.

‘Big business’

Tegen wie Floyd Mayweather het gaat opnemen in zijn nieuwe gevecht, is nog niet duidelijk. Floyd laat weten dat iedereen voor het gevecht klaar moet gaan zitten en dat het een echte show gaat worden: “Big business, big business, big business, Money May – 2022 in Dubai, right here, exhibitions, big business, events in 2022 – I’ll see you guys.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floyd Mayweather (@floydmayweather)

20 februari 2022: Floyd Mayweather vs. …?

Het nieuwe gevecht van Floyd Mayweather staat gepland op 20 februari van dit jaar. De veteraan heeft dus nog ongeveer anderhalve maand om zich voor te bereiden op de clash. Het gaat dus weer om een zelfde soort gevecht als tegen Logan Paul en Tenshin Nasukawa. Waarschijnlijk kent het gevecht dus geen winnaars en gaan de vechters als lachende derde naar huis, met een flinke zak geld.