Quentin Tarantino, wie kent hem niet. De regisseur is de eindbaas van geweldige klassiekers als Kill Bill en Once Upon a Time in Hollywood. Voor hij de recente toppers produceerde had hij in 1992 zijn regiedebuut. Dit was met de film Reservoir Dogs, die bol staat van de actie en typische Tarantino-kenmerken. Een aanrader voor elke diehard fan van de regisseur.

Overval in Reservoir Dogs

In Reservoir Dogs organiseren een vader en zoon een overval op een diamantenhandelaar. Ze stellen een team samen, bestaande uit doorgewinterde criminelen die allemaal een alias (zoals Mr. Orange of Mr. White) gebruiken. De klus lijkt op het eerste gezicht volledig onder controle te zijn, maar loopt al snel helemaal uit de hand. Dit komt mede doordat één van de bendeleden niet is wie hij zegt dat hij is. Al gauw komt er een confrontatie tussen de bendeleden, die allemaal dezelfde vraag hebben: wie is er (niet) te vertrouwen?

Reservoir Dogs

Typische Tarantino film

Reservoir Dogs heeft typische Tarantino elementen. Zo wordt de film niet in chronologische volgorde verteld, maar wordt er tussen verschillende tijden gesprongen. Ook zien we het brute geweld dat in de film wordt gebruikt terug in andere Tarantino-films. Bovendien staat er een groep “tough guys” centraal. Dit is ook bijvoorbeeld het geval bij Inglorious Bastards en The Hateful Eight.

Voor zijn films heeft Tarantino altijd een bizar hoog budget tot zijn beschikking. Doordat Reservoir Dogs zijn eerste film was en hij toen nog redelijk onbekend was, was zijn budget destijds veel lager. Hier verzon Tarantino eigen oplossingen voor. Het geld betaalde hij namelijk voor een deel zelf en ook zijn veel kledingstukken die worden gedragen in de film afkomstig uit zijn eigen kledingkast.

Aanrader

De film is dus perfect voor elke Tarantino-fan die wil kijken met welke film de regisseur zijn debuut heeft gemaakt. Bovendien is Reservoir Dogs een spannende actiefilm waarin loyaliteit en actie centraal staan. Check de trailer hieronder.